Officiell: Renault "avslöjar" sin egen bil – här är nya Mégane

Nykomlingen visas upp officiellt på bilsalongen i Frankfurt. Här är de första bilderna.

Nu börjar vi kunna rutinen. Först dyker det upp ett antal lågupplösta bilder på nätet vattenstämplade med adressen till någon utländsk bilsajt. Några dagar senare dyker det upp officiella bilder på toppversionen. Och efter någon vecka får vi veta alla tekniska detaljer, och vi får se bilder på "snikversionen".

På så sätt är lanseringen av nya Renault Mégane precis som alla andra billanseringar.

Men på en punkt skiljer den sig från andra billanseringar: Renault "avslöjar" sin egen bil – åtminstone enligt pressmeddelandet. Den var ny!

Designen bjuder på många nyheter jämfört med gamla Mégane men kommer inte som någon överraskning om du sett nya Espace eller Talisman. Plattformen delar Renault Mégane med bland andra suvarna Nissan Qashqai och Renault Kadjar.

Precis som i Renault Espace finns en stor pekskärm på mittkonsolen. Här mäter den antingen sju eller nio tum. Mégane kommer både som femdörrars halvkombi och kombi.

Renault Mégane ger sig in i en trång klass där Volkswagen Golf dominerar totalt och som många köpare överger för att istället köpa en suv. Men med nytt designspråk och bättre utrymmen ska Renault ändå locka spekulanterna att välja en Mégane.

Publik premiär för nykomlingen blir på Frankfurtsalongen.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker nya Mégane verkar riktigt lyckad designmässigt. Bra jobbat, Renault!
200
34