Mercedes C63 S AMG krockar med Mercedes-AMG GT S

Under uppvisning för inbjudna AMG-kunder gick allt fel. En Mercedes C63 S AMG och Mercedes-AMG GT S skulle slalomköra mot varandra men kolliderade. Ingen skadades allvarligt men vi antar att de på försäkringsbolaget inte är glada…

På träning kan det funka perfekt men när det är dags att visa upp färdigheterna går allt åt skogen. Och precis så var det den här gången på Zwartkops Raceway i Johannesburg, Sydafrika.

Mercedes hade bjudit in vip-gäster till en visning av de senaste AMG-modellerna och tanken var att man skulle underhålla gästerna med en uppvisning i körskicklighet. Två bilar från vardera håll skulle möta varandra i en slalomövning.

Från redaktionens sida kan vi ärligt talat inte förstå vad just den här övningen ska bevisa. Körskicklighet – jo – men det säger egentligen ingenting om bilarnas egenskaper.

Som alla redan räknat ut gick det åt pipan. En Mercedes C63 S AMG träffade en Mercedes-AMG GT S midskepps, klassisk "T-bone" som det heter. Krockkuddarna utlöste men enligt de uppgifter som kommit från Sydafrika var det ingen av förarna som skadades allvarligt.

Frågan är väl om någon blev mer sugen på att köpa en AMG-modell efter olyckan?

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

De borde gjort burnout och drifting istället!
304
44