Tesla Model S P85D och BMW i3 blir polisbilar i Los Angeles

Polisen i Los Angeles, LAPD, har bestämt sig för en grönare linje och ska därför patrullera gatorna med Tesla Model S P85D och BMW i3. Två bilar har köpts in för test och utvärdering.

Polisen i Los Angeles ska använda fler elbilar och i en första etapp ska man utvärdera Tesla Model S P85D och BMW i3.

Det var högtidligt värre när borgmästare Eric Garcetti tillsammans med polisledningen deklarerade en ny, grön linje för polisbilarna i Los Angeles. I en första etapp ska man införliva 160 elbilar som polisbilar och målet är att utöka det betydligt de närmaste åren.

För att utvärdera de elbilar som finns på marknaden ska LAPD till en början patrullera gatorna med Tesla Model S P85D och BMW i3. Prestandamässigt borde fyrhjulsdrift och 700 hk uppfylla alla tänkbara krav för polisen. Nyligen inköptes 23 eldrivna mopeder till poliskåren och även tre eldrivna motorcyklar.

Enligt borgmästare Carcetti är målet att 50 procent av de fordon som köps in för bruk inom stadsförvaltningen ska vara elbilar, senast 2017. Målet är att öka den siffran till 80 procent till 2025.

BMW i3 har 170 hk och hygglig acceleration. Men räckvidden är bara 13–16 mil i bästa fall, kan det fungera som polisbil? KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Relativt rymlig och med prestanda som borde vara mer än nog för biljakter. Är Tesla Model S P85D även något för den svenska poliskåren?

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Svenska polisen borde också köra Tesla Model S P85D!
191
106