Bugatti Vision Gran Turismo ger en försmak på ersättaren till Veyron

Nya konceptbilen har gott om läckra detaljer – bland annat aerodynamiska strålkastare.

Vill du ha en försmak på hur ersättaren till Bugatti Veyron blir behöver du inte titta längre än så här – nya Vision Gran Turismo var från början en bil för spelet med samma namn men nu har den "rymt" från spelvärlden och visats upp på Frankfurtsalongen.

"Med Bugatti Vision Gran Turismo har vi riktat in varje detalj för maximal prestanda, till skillnad från våra produktionsbilar där självklart komfort och bekvämlighet också är viktigt", säger Florian Umbach, chef för chassiutveckling på Bugatti.

Toppfarten är förstås viktig i en Bugatti och Vision Gran Turismo är ingen besvikelse: W16-motorn skickar kraften till alla fyra hjulen och bilen ska toppa en bra bit över 400 km/h.

Bugatti Vision Gran Turismo är väldigt långt från bekväma Veyron. En skärm ersätter de analoga mätarna framför föraren och på ratten finns ytterligare en skärm.

Det finns en hel del läckra detaljer på Vision Gran Turismo som förhoppningsvis får följa med till produktionsbilen.

• Strålkastarna har "åtta ögon" och fyller en aerodynamisk funktion. De fungerar som luftintag för att kyla bromsarna.

• En slags "fena" löper över taket för att förbättra stabiliteten. Bilen tar in luft till motorn från taket – på så sätt skapas ingen turbulens vid den bakre vingen. Fenan på taket går igen i interiören.

• Föraren har en stor skärm istället för analoga instrument och en skärm på ratten. Båda skärmarna är böjda "för bättre läsbarhet". På en av skärmarna visas bilder från de tre kamerorna som är monterade på utsidan, istället för speglar.

• På ratten och nackstödet finns ett särskilt mockamaterial som tidigare bara använts för att tillverka skor till Formel 1-förare. Det ska ge extra bra grepp och hållbarhet.

Ersättaren till Bugatti Veyron kallas Chiron och får en kraftigt omarbetad version av W16-motorn med fyra turbo på 8,0 liter i Veyron. Enligt uppgift kan effekten hamna på 1.500 hästkrafter.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker Bugatti Vision Gran Turismo ser riktigt lovande ut.
163
43