Mercedeschefen kollar in nya Porsche Mission E

Halva styrelsen var på plats i Porschemontern för att titta närmare på elsportbilen.

Den väckte enormt mycket uppmärksamhet när den visades upp på bilsalongen i Frankfurt, Porsches nya konceptbil Mission E. Det här är första steget mot en riktig utmanare till Tesla Model S.

Porsche Mission E har två elmotorer som totalt ger mer än 600 hästkrafter och bilen ska fixa 50 mil på en laddning. 0–100 km/h går på 3,5 sekunder och 0–200 går på tolv sekunder.

Porsche Mission E kan också snabbladdas till 80 procent på en kvart och den ska, åtminstone enligt Porsche, klara Nürburgring på under åtta minuter.

Porsche Mission E är en fyrhjulsdriven elbil som ska konkurrera med Tesla Model S. Batteriet är placerat långt ned i bilen för att sänka tyngdpunkten. Konceptbilen lockade bland annat Mercedeschefen Dieter Zetsche till Porschemontern.

Många var alltså nyfikna på Porsches nya elsportbil och det trängdes ordentligt i montern på Frankfurtsalongen. När tidningen Evo skulle göra tv-reportage dök också Mercedes upp för att titta närmare på konkurrenten.

"Den har varit väldigt populär hela dagen, det tog enormt lång tid att komma in i montern. När vi kom hit var halva styrelsen hos Mercedes också här för att titta på bilen. Intresset för den här bilen är stort inte bara hos journalister utan hos resten av bilindustrin också", säger Henry Catchpole i Youtubeklippet.

Mercedes har planer på en helt ny elbilsteknik, avslöjade utvecklingschefen tidigare i september. Enligt honom hamnar den här tekniken i flera olika Mercedesmodeller.

"Vi jobbar på ett intelligent koncept med en riktigt attraktiv elbil, med räckvidd på mellan 40 och 50 mil", sa han.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag är också nyfiken på Porsche Mission E, den verkar spännande!
322
16