Bentley Bentayga har en klocka för 1,2 miljoner

Tillvalen för Bentleys nya suv är extremt dyra. Klockan på instrumentpanelen kostar lika mycket som en Porsche 911 Carrera 4 GTS!
Annons

Att köpa en lyxbil är så mycket mer än att bara beställa en bil. Tillvalslistan brukar vara enormt lång, åtminstone hos en del biltillverkare, och ju dyrare bilen är desto dyrare är tillvalen.

Vi har tidigare skrivit om flera skräckexempel, bland annat läderklädda ventilationsgaller i en Porsche för 13.000 kronor och mattlackering av din Lamborghini för 120.000 kronor.

Men frågan är om inte Bentley brädar alla konkurrenter med den nya Breitlingklockan i suven Bentayga.

Bentley Bentayga är dyr som den är – den kostar 1,9 miljoner i grundutförande. Men djupt ned i tillvalslistan döljer sig alltså en klocka från Breitling som kostar 1,2 miljoner kronor. Lika mycket som en Porsche 911 Carrera 4 GTS eller en Tesla Model S P85D!

Bentley Bentayga har en klocka för 1,2 miljoner

Så varför är klockan så dyr? Den mekaniska klockan tillverkas i solitt guld och dekoreras med åtta diamanter. Den dras upp automatiskt med jämna mellanrum av en särskild ”högprecisionsmekanism” som finns inbyggd i bilen.

Klockan har belysning som är synkad med kupéljuset inuti bilen.

Bland de andra tillvalen hittar vi bland annat ett ljudsystem från Naim för 280.000 kronor (lika mycket som en Seat Leon Cupra) och picknickbord i baksätet för en iPad som kostar 127.000 kronor (eller som en Hyundai i20). 

Som om inte klockan vore nog imponerar Bentley Bentayga även på andra punkter: den här 2,3-tonsklumpen klarar 0–100 km/h på fyra sekunder och ska toppa över 300 km/h.

Bentley Bentayga har en klocka för 1,2 miljoner
Självklart ska du ha en champagnekyl i bakluckan. Har du inte det redan idag?!
Annons
Annons
Rulla till toppen