Volvo XC90 får Polestar-trim med 450 hk

Ryktena surrar kring Volvo Cars köp av tuningföretaget Polestar. Ett av dessa hävdar med bestämdhet att det kommer en Polestar-version av nya Volvo XC90. Den bli blå, sänkt, får stora bromsar och fälgar samt en trippelturbomotor på 450 hk.
Annons

Under ett halvår har luften surrat av envisa rykten om en kommande, sportig Volvo XC90 Polestar. Denna sportmodell skulle då få en toppeffekt som ligger över T8 Twin Engine som har en systemeffekt på 400 hk.

Senaste sajten som tror sig veta att det kommer en Volvo XC90 Polestar är sajten ”The Truth About Cars”. De hävdar att Volvo väljer sin redan visade ”High Performance Drive-E Powertrain Concept” motor som med hjälp av elektrisk turbo ger hela 450 hk ur 2,0 liters motorvolym.

För att det elektriska turboaggregatet ska få tillräckligt med effekt använder man sig av ett elsystem med 48 volt, istället för dagens traditionella 12V-system. Med 48 volt är det relativt lätt att tillfoga en elmotor och skapa en lätthybrid. Det återstår att se vad som händer i den här riktningen, Volvo Cars tiger som muren och vill inte bekräfta eller dementera några rykten.

Volvo XC90 får Polestar-trim med 450 hk
Polestar ägs sedan en månad till hundra procent av Volvo Cars. Om det kommer en 450 hk stark Polestar-version, vilket namn får den då? T9, eller T10?
Annons
Annons
Rulla till toppen