Volvo XC90 får toppbetyg för krocksäkerheten av IIHS

Efter toppbetyget hos Euro NCAP imponerar Volvo XC90 nu också i ett amerikanskt krocktest.

Det var inte länge sedan Volvo XC90 blev den säkraste bilen som Euro NCAP någonsin testat, med några få procent högre betyg än Audi Q7. Båda suvarna fick femstjärniga betyg. Framför allt fick Volvo XC90 ett 100-procentigt betyg i delmomentet för aktiva säkerhetssystem, som autobroms, vilket ingen annan bil fått tidigare.

Nu kommer nyheten att Volvo XC90 också får toppbetyg hos amerikanska IIHS. XC90 får stämpeln "Top Safety Pick+", ett betyg som bara delas ut till bilar som får full poäng i flera av krocktesterna och som imponerar när det gäller både passiv och aktiv säkerhet.

När IIHS testade krockskyddet vid en frontalkrock blev betyget "överlägsen".

"Alla Volvomodeller som just nu är betygsatta av IIHS har fått betyget Top Safety Pick+. Vi är den enda biltillverkaren som kan stoltsera med det", säger Lex Kerssemakers, vd för Volvo Cars i Nordamerika.

I augusti skrev vi att det rådde leveransstopp för Volvo XC90 och att samtliga bilar skulle återkallas. Anledningen var att en interiörpanel kunde hindra krockgardinen från att lösa ut som den skulle vid en olycka.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Krocksäkerhet är bland det viktigaste när jag köper bil.
505
111