Volvos USA-fabrik – nu inleds bygget

Volvo Personvagnar har tagit de första spadtagen för bygget av sin nya USA-fabrik i Berkeley, South Carolina. Anläggningen ska producera nästa generations Volvo S60 och ytterligare en bilmodell.

Volvo investerar 500 miljoner dollar i den nya anläggningen, som initialt kommer att ha en kapacitet på 100.000 bilar per år.

Nästa generation Volvo S60 befinner sig fortfarande på utvecklingsstadiet i Göteborg. Men när den väl kommer ska den USA-tillverkade S60:n säljas på den amerikanska marknaden samt utomlands via export från hamnen i Charleston. De första South Carolina-byggda Volvobilarna förväntas rulla av bandet i slutet av 2018.

Ytterligare en modell kommer att tillverkas i den nya fabriken, men det är ännu inte klart vilken. 

Volvo Personvagnar investerar 500 miljoner dollar i den nya anläggningen, som initialt kommer att ha en kapacitet på upp till 100.000 bilar per år.

Volvo Personvagnar räknar med att fabriken kommer att sysselsätta upp till 2.000 personer under det kommande årtiondet och upp till 4.000 personer på lång sikt. 

"USA är en hörnsten i Volvo Personvagnars globala expansionsplan och den nya anläggningen kommer att spela en viktig roll för att öka vår närvaro där", säger Lex Kerssemakers, Volvos högste chef i USA. 

Med den nya amerikanska fabriken kommer Volvo Personvagnar att tillverka bilar på tre kontinenter, en i USA, två i Europa och två i Kina.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror att en USA-fabrik är viktig för att få framgång i USA.
267
14