Gåtan med James Deans Porsche 550 Spyder kan vara löst

Bara en dag från sextioårsdagen av James Dean död den 30 september 1955 ryktas det att resterna av den ökända Porsche 550 Spyder kan ha återfunnits. Bilen som Dean körde ihjäl sig i är extremt mytomspunnen och sägs rent av bära på en förbannelse.

En replika av James Deans Porsche 550 Spyder.

James Dean blev bara blev 24 år gammal och hann bara göra tre filmer innan han dog i trafikolyckan för precis 60 år sedan.

Enligt ABC7 Chicago hävdar Volo Museum i Illinois att de fått ett trovärdigt tips om var resterna efter den sedan länge eftersökta Porsche 550 Spyder, med vilken den legendariske skådespelaren James Dean körde ihjäl sig, finns någonstans.

Det florerar många rykten och berättelser om den mytomspunna bilen, bland annat sägs det att efter Deans död bröt en mekaniker ett ben när han jobbade med bilen. Två som köpte delar från bilen krockade i sina bilar varav en av dem förolyckades. 

Vid ett tillfälle ställdes bilen ut, varpå utställningen brann ner till grunder, bilen klarade sig dock. Bilen som fått smeknamnet "Little Bastard" på grund av alla olyckor den ställt till med, skulle då transporteras till en annan utställning, men på vägen sägs en lastbilschaufför ha omkommit, dessutom ramlade den av transportbilen två gånger.

Efter det har bilen inte synts till. Året var då 1960.

Den 30 september är det 60 år sedan James Dean körde ihjäl sig i sin Porsche 550 Spyder.

Det finns många fler historier om bilen, vad som drabbade dem som kom i kontakt med den och framför allt vart den tog vägen.  

2005 lovade Volo Museum en belöning på en miljon dollar för den som kunde ge upplysningar om var vraket fanns. Och efter ett avsnitt av "Brad Meltzer Lost history" som sändes vintern 2014, säger museet att de blev kontaktade av en man som berättade att han var med när hans far och några andra gömde bilvraket bakom en falsk vägg i en byggnad i Whatcom County, Washington.

Mannen, som var 6 år när händelsen inträffade, påstås ha kunnat berätta väldigt specifika saker om bilen och har dessutom klarat ett lögndetektortest. Men han har ännu inte avslöjat exakt var bilen finns, han vill försäkra sig om att han får sin beskärda del av belöningen. Museet måste därför reda ut vem som kan göra anspråk på bilen innan de beviljar några belöningar.

"Den här killens berättelse är fantastisk, och vår mest trovärdig hittills", säger museichefen Brian Grams. 

Kanske får vi äntligen veta var James Dean mytomspunna Porschen tog vägen. 

James Deans Porsche blev kraftigt skadad och den dödliga utgången är inte svår att förstå med tanke på var smällen tog. Bild från 30 september 1960.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror att man kommer att hitta James Deans Porsche 550 Spyder.
154
73