Elbilar ökar mest i Europa – ännu mer än suvar

Suvarna fortsätter flyga ur bilhallarna – försäljningen går som tåget men det finns en bilklass som faktiskt går ännu bättre och det är elbilarna. Ökningen är stor, men från en låg nivå.

Elbilar ökar mest i Europa – ännu mer än suvar
Nissan Leaf är Europas mest sålda elbil, men försäljningen ligger fortfarande på en helt annan nivå än exempelvis suvar.

Att suvarna fortsätter locka köpare i Europa har väl ingen missat – det finns inte en enda storleksklass av suvar eller crossoverbilar där försäljningen inte ökar.

Allra bäst går det för små suvar, där ökningen under första halvåret 2015 var hela 36 procent, enligt siffror från Jato Dynamics.

Men det finns en kategori bilar där ökningen är ännu större, och det är elbilar, där ökningen var 57 procent.

Den här ökningen sker dock från mycket låga nivåer. Marknadsandelen för elbilar i Europa ökade från 0,47 till 0,58 procent och under första halvåret 2015 såldes 43.023 elbilar, jämfört med över 600.000 kompaktsuvar.

Bland elbilarna är det Nissan Leaf som leder försäljningsligan följd av Renault Zoe på andra plats och Tesla Model S på tredje plats.

Familjebussar är den stora förloraren på försäljningslistan, och även försäljningen av cabrioletmodeller fortsätter minska.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag skulle kunna tänka mig att köpa en elbil.
265
82