Mattias Ekström och ”The Real Stig” byter bil

Rallymästaren Stig Blomqvist och DTM-mästaren Mattias Ekström. Vi mixar dessa storheter med Audi S1 EKS RX quattro och rallylegenden Audi Sport quattro från 80-talet. Vad mer behöver sägas? Titta på filmen!
Annons

När två mästare möter varandra kan det slå gnistor och i den här filmen är det uppenbart att Mattias Ekström och Stig Blomqvist gillar varandras sällskap. Stig Blomqvist är rallylegenden som alltid var snabb, oavsett förutsättningar, och krönte sin karriär med en VM-titel i rally 1984.

Mattias Ekström behöver ingen närmare presentation som dubbel DTM-mästare (2004 och 2007) samt tredubbel vinnare av Race of Champions (2006, 2007 och 2009). Extra roligt är att Mattias i år tävlar mot Stig Blomqvist son, Tom Blomqvist, som är fabriksförare för BMW.

Vid sidan om DTM-serien driver Mattias Ekström även ett rallycrossteam, EKS, där man kör ”Audi S1 EKS RX quattro”. I filmen ovan ser vi hur Mattias och Stig byter bil och med all vederbörlig respekt så är det svårt att inte charmas av den fantastiska motorsången i turbofemman som Audi Sport quattro har. Visst var det bättre förr?

Annons
Annons
Rulla till toppen