Så låter Koenigsegg Regera utan växellåda

Koenigsegg Regera har över 1.500 hk, mer än 2.000 Nm och gör 0–400 km/h på under 20 sekunder. Vad den inte har är en traditionell växellåda, och det gör något väldigt märkligt med fartupplevelsen. Kolla den här filmen.

So this happened over the weekend..... testing continues....No gear change hides the speed- but it is cool! #regera #koenigsegg #spiritofperformance #nogears #unlimited #aboveandbeyond #hyperspeed

Posted by Koenigsegg Automotive AB on den 4 oktober 2015

Koenigsegg Regera är ingen hybridbil i traditionell mening, även om den kombinerar förbränningsmotor med elkraft. Koenigsegg har exempelvis ingen konventionell transmission med kugghjul, Regera är istället bestyckad med något som Koenigsegg kallar "Koenigsegg Direct Drive Transmission", förkortat till KDD.

Den nya transmissionen har utvecklats Koenigsegg själva och är patentsökt. Den unika transmissionen betyder att energiförlusterna blir väsentligt mindre och att det finns en direkt kontakt mellan förbränningsmotorn och bakhjulen.

Koenigsegg har släppt en film från ett av sina tester på flygfältet i Ängelholm, och något underligt händer med fartupplevelsen när man inte hör bilen växla. (Klicka på inlägget ovan för att se filmen.)

Koenigsegg kommenterar själva filmen så här:

So this happened over the weekend..... testing continues....No gear change hides the speed- but it is cool! ‪#‎regera‬ ‪#‎koenigsegg‬‪#‎spiritofperformance‬ ‪#‎nogears‬ ‪#‎unlimited‬ ‪#‎aboveandbeyond‬ ‪#‎hyperspeed‬

Och visst måste man hålla med, det känns inte som det går så fort? Eller vad tycker ni?

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag håller med, något händer med fartupplevelsen när man inte hör växlingarna.
337
16