Bernie E: F1 är till salu igen

Vem köper Formel 1? Kan Mercedes vinna VM på söndag och tar Marcus Ericsson VM-poäng i sin allt snabbare Sauber? Alla svar levereras i Rysslands GP i helgen och du har väl tippat iRace?

På söndag dags igen för Rysslands GP. I fjol bromsade Nico Rosberg på sig och slet ut sina framdäck – ska vi gissa att han tar det lite lugnare i år. Foto: LAT.

Det är många frågor som söker svar i helgen under Rysslands Grand Prix. Dels frågan om vem ska äga Formel 1 i framtiden, dels alla frågor som rör helgens GP och årets VM. Kan Lewis Hamilton vinna igen – och kan Mercedes säkra tillverkar-VM redan i helgen?

"Jag nalkas helgens GP precis som vanligt. Vi tar en dag i taget och gör det bästa vi kan", säger Lewis Hamilton som inte vill låsa sina tankar på årets VM. Hamilton tar varje enskild träning, kvalet och racet för sig", är Hamiltons ständiga svar.

F1-sportens "supremo", Bernie Ecclestone, 84, fick i veckan frågan om när vi kunde vänta oss att se nya ägare till F1-sporten. Ecclestone äger 13,8 procent och investmentbolaget CVC Partners 35,5 procent av sportens rättighetsbolag. Och CVC har länge försökt sälja sina F1-aktier.

"Det har varit ett stort intresse senaste tiden för Formel 1-aktierna. Jag kan säga att det finns tre grupper av intressenter idag. Och jag skulle bli förvånad om inte en av dessa köper aktierna redan i år", sa Ecclestone på frågan om F1-sportens framtid.

Niki Lauda, rådgivare till Mercedes F1-stall, oroar sig istället för helgens GP. Lauda tror att Mercedes kan få hårt motstånd och råka ut för samma sak som i Singapore, där varken Hamilton eller Rosberg nådde prispallen.

"Banan i Sochi har samma typ av asfalt som i Singapore, och vi klarade inte att vara tillräckligt snabba på det underlaget. Jag är rädd att det kan bli svårt för oss att vinna i Sochi …, sa Lauda innan han reste till Ryssland.

Mercedes F1-team har en ledning på 169 poäng i VM-tabellen före Ferrari och om Mercedes kan ta tre poäng mer än det röda teamet i Ryssland är tillverkar-VM säkrat trots att fyra GP-lopp återstår.

Även hos Marcus Ericsson och Sauber är hoppet om VM-poäng stort. I Rysslands GP i fjol var Marcus Ericsson tidvis mycket snabb och gjorde en strong insats. Och i år är förutsättningarna bättre, han kan och gillar banan samt har en snabbare bil vilket ger hopp om nya VM-poäng.

Helgens GP-lopp i Sochi sänds i sin helhet i Viasat Motor. Fredagens träningar klockan 09.00 samt 13.00. Lördagens träning klockan 11.00 och kvalet klockan 14.00. Racet som vanligt med start 13.00 medan tevesändningen börjar en halvtimme tidigare.

Som vanligt tippar du helgens GP-lopp på iRace.se, din tipssajt för Formel 1 där du kan vinna en F1-resa. Men tipset (som är gratis) måste ha lämnats innan kvalet starar på lördag.

En cool örebroare vinkar till publiken – Marcus Ericsson blir alltmer en given del av showen i Formel 1. Foto: LAT.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror Marcus Ericsson tar nya VM-poäng i Sochi i helgens F1-lopp
164
38