Volvos besked som sätter press på konkurrenterna

Nya beslutet ska sätta press på konkurrenterna.
Annons

En av de svåraste utmaningarna för självkörande bilar är att reda ut vem som får skulden vid en olycka – biltillverkaren eller föraren?

Men nu tar Volvo initiativet för att inte utvecklingen av självkörande bilar ska stanna av. Volvo blir först i bilvärlden med att ta fullt ansvar när bilen körs i det autonoma läget.

Volvo tar ansvar för vad som händer i de självkörande bilarna över hela världen, enligt Bjarne Darwall, pr- och informationschef på Volvo Cars.

”Det gäller hela världen. Dock kommer Volvo inte att lansera autonom teknik på alla marknader på en och samma gång, utan vi inleder med ett antal marknader som vi sedan utökar”, säger han till auto motor & sport.

Volvochefen Håkan Samuelsson ska berätta mer om nyheten på en konferens i Washington, DC.

Det finns betydligt större biltillverkare som också satsar på självkörande bilar, men Volvos beslut sätter press på konkurrenterna som ännu inte har meddelat att de tar ansvar vid en eventuell olycka.

Beslutet visar att Volvo trots allt inser att det kommer ske olyckor med självkörande bilar, men det signalerar också att Volvo är säkra på sin teknik.

Annons
Annons
Rulla till toppen