Volvo V90 – första bilderna på helt nya tjänstebilsfavoriten

Då har det hänt igen. Någon har stulit modellbilar och lagt ut bilderna på nätet av helt nya Volvo V90, kombimodellen som ersätter V70. Bilderna är knivskarpa och visar alla detaljerna av designen. Blir Volvo sura nu – eller är de bara glada för uppmärksamheten?

Volvo V90 – första bilderna på helt nya tjänstebilsfavoriten
Modellbilen av Volvo V90 är i skala 1:43, vilket gör den lite grov i detaljerna. Men nu kan vi se alla detaljer i designen.

I slutet av augusti dök de första bilderna upp på nya Volvo S90. Inte en riktig bilen, men en modellbil i skala 1:43, tillverkad i Kina. Det visade sig att Volvo Cars beställt en serie på 2.000 modellbilar av den franska tillverkaren Norev, som i sin tur skickade iväg jobbet till en av sina kinesiska underleverantörer.

En av de anställda i Kina stal 20 av modellbilarna och publicerade bilderna på nätet. Ett fräckt tilltag som Alain Visser, vid tillfället Volvo Cars globala försäljnings- och marknadschef dock tyckte var en så bra idé att man själva borde hittat på den.

Med den bakgrunden till de läckta bilderna på S90 så kan vi ju inte låta bli att undra om det är Volvo själva som ser till att det hamnar liknade bilder på nätet av nya kombin V90. Sättet att fotografera är dock detsamma som med S90 och bilderna publiceras först av sajten "CarNewsChina.com".

Även den här gången verkar det vara minst en modellbil i skala 1:43 som kommit på avvägar från den kinesiska fabriken. Det lilla formatet gör att detaljerna blir något grovhuggna men vi får ändå en god överblick på Volvos ersättare till trotjänaren V70. Nya V90 lär presenteras nästa år, efter att Volvo först visat upp sedanmodellen S90.

Tekniskt lär nya V90 bli i det närmaste identisk med S90, förutom kombidelen. Det innebär drivlinor från XC90, samma infotainment och förmodligen en eller två nya hybridalternativ. Vad tycker ni läsare om designen? Använd kommentatorsfältet och sprid gärna länken till kompisarna.

Bilderna på nya Volvo V90 publicerades först av sajten "CarNewsChina.com". Stilen från S90 känns igen, förstås, men kombin är nästan snyggare – eller vad säger ni läsare?

Förmodligen är det samma kinesiska tillverkare av modellbilar som även denna gång fått se en del bilar stulna av anställda.

På den här modellbilen ser bakljusen lite slankare ut än på S90-modellen. Släktskapet med XC90 är tydligt på V90.

Bara en modellbil, men jag gillar det jag ser av nya V90. Det blir tummen upp!
1252
179