Toyota återkallar 6,5 miljoner bilar – elfel kan leda till brand

Det är inte bara VW som har stora problem med massiva återkallelser. Nu meddelar Toyota att man ska ta tillbaka 6,5 miljoner bilar – varav 1,2 miljoner i Europa.

Toyota återkallar 6,5 miljoner bilar – elfel kan leda till brand
Globalt handlar det om 6,5 miljoner bilar som behöver byta ut strömbrytare. I Sverige är det främst Yaris och Rav4 som berörs.

Återkallelsen gäller en strömbrytare till elhissarna, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Strömbrytaren kan ge ett kortslutning som smälter plasten och i värsta fall kan leda till brand. Enligt Toyota finns det inga inrapporterade olyckor med personskador.

Globalt handlar det om 6,5 miljoner bilar, varav 2,7 miljoner i Nordamerika och 1,2 miljoner i Europa. Modellerna som berörs är Camry, Corolla, Rav4 och Yaris som tillverkats mellan 2005–2010. Det borde innebära att en hel del svenska bilägare också berörs.

Toyota har varit otursförföljda av flera stora återkallelser de senaste åren. Nyligen inledde man en återkallelse på nästan tio miljoner bilar där krockkuddarna ska bytas ut (från Takata) och under 2010 hade man flera problem som ledde till att bilar "skenade" – vilket innebar att nio miljoner bilar behövde återkallas.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag har fullt förtroende för Toyotas kvalitetsarbete och hur de sköter återkallelser.
104
167