BMW M2 Shooting Brake – borde denna läckra modell byggas?

Minns ni BMW Z3 M Coupé? En bil med ikonstatus och därför undrar vi vad ni tycker om en BMW M2 Shooting Brake? Borde BMW sätta den i serieproduktion?

En BMW M2 Shooting Brake skulle väl inte vara fel? Med plats för barnvagn och mycket skoj bakom ratten. Illustration: Momoyak Design.

BMW har byggt en del vågade modeller genom åren. En del av dessa har du förmodligen inte sett och då ska du klicka på länken "Här är BMW-modellerna du inte visste fanns."

BMW M Coupé är en av dessa speciella bilar, byggdes 1998–2002. Med M3-motorn på 321 hk var M Coupé en dåtida raket och byggdes i relativt litet antal, vilket gynnat värdestegringen. De två sista årsmodellerna med E46-motorn såldes bara i några hundra exemplar i Europa.

Är det då läge för BMW att bygga en så kallade "Shooting Brake" igen? Rent kommersiellt skulle det kanske inte bli en succé för BMW men för entusiasterna och framtida bilsamlare skulle en ny sportkombi bli en eftertraktad modell.

Att till exempel en "BMW M2 Shooting Brake" skulle kunna bli riktigt läcker ser vi på de här illustrationerna från "Momoyak Design". Den kraftfulla designen hos M2-fronten passar riktigt bra ihop med en större kombibakdel. Kanske inget man använder för att frakta möbler från Ikea men de som vill få in exempelvis golfutrustning eller en barnvagn så vore den här karosstypen riktigt användbar.

En BMW M2 Shooting Brake är kanske inget vi ska våga hoppas på men en BMW M2 Cabriolet är däremot ganska sannolik och går förmodligen att räkna hem, ekonomiskt. BMW 2-serie Cabriolet finns redan i programmet och produktutvecklingen borde inte ta speciellt mycket tid. Längre ner på sidan ser ni hur Momoyak Design föreställer sig att en BMW M2 Cabriolet ser ut.

Den kraftfulla fronten funkar bra med en kombibakdel. Vad säger ni, BMW? Illustration: Momoyak Design.

En BMW M2 Cabriolet? Inte alls osannolikt och den lär vi nog få se nästa höst. Illustration: Momoyak Design.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Helt klart borde BMW bygga en M2 Shooting Brake!
632
30