Ferrari 550 GT på full attack i en backtävling – det blir ”örgasm”

Vi behöver egentligen inte säga mycket mer än att det här är en snyggt inspelad film utan tramsigt musikpålägg. Istället kan du njuta av en Ferrari 550 Maranello GT som med full attack kastar sig mellan bergsväggar och sidoräcken. Skruva upp ljudet – dina öron kommer att gråta av glädje över sången i V12:an!

Senast vi publicerade en film från en backtävling – Doune Hill Climb med föraren Jos Goodyear – så var det flera av er läsare som undrade varför vi inte har fler sådana i Sverige. Och när vi nu njuter av den här skickligt redigerade filmen från Cronoscalata del Reventino, Italien, är det läge att ställa frågan på nytt.

Vi får följa föraren Piero Nappi i hans racepreppade Ferrari 550 Maranello GT. 550 Maranello var ju egentligen inte avsedd för motorsport men några byggdes för GT3-klassen av privatteam och en körde på Le Mans 24-timmars under 2003.

Att lyssna på V12-motorn på 5,5 liter och höra ljudet förstärkas av bergsväggarna kan ge en "eargasm", som det heter på engelska. Piero Nappi är skicklig och det går brett men kontrollerat med full attack.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Finns inget bättre än en högvarvig V12:a utan överladdning!
180
18