Nya Volvo V90 läcker ut igen som modellbil – i silvermetallic

De av er som inte kan få nog av nya tjänstebilsfavoriten Volvo V90 får nu en ny chans – den här gången i kulören "Liquid Blue". Ännu en gång har en modellbil av nya Volvo V90 i skala 1:43 blivit stulen hos tillverkaren.

Nya Volvo V90 läcker ut igen som modellbil – i silvermetallic

Ska man bedöma designen på en bil är det onekligen lättare att se linjerna med en ljus exteriörkulör. Och på samma sätt kan man konstatera att mindre smickrande design tjänar på att framföras i en mörk lack.

Ni som följt nyhetsflödet här på automotorsport.se minns att designen på både Volvo S90 och V90 läckt ut från Kina i form av modellbilar i skala 1:43. Volvo V90 var i en svart exteriörkulör och nu är det dags igen, fast i kulören "Liquid Blue". Precis som vid tidigare tillfällen är det sajten CarNewsChina.com som publicerat bilderna.

I slutet av augusti dök de första bilderna upp på nya Volvo S90. Inte en riktig bil, utan en modellbil i skala 1:43 som Volvo Cars beställt av den franska modellbilstillverkaren Norev, som i sin tur skickade iväg jobbet till en av sina kinesiska underleverantörer. En av de anställda i Kina stal 20 av modellbilarna och publicerade bilderna på nätet.

Även den här gången ser det ut vara minst en modellbil i skala 1:43 som kommit på avvägar från den kinesiska fabriken. Det lilla formatet gör att detaljerna blir något grovhuggna men vi får ändå en god överblick på Volvos ersättare till trotjänaren V70. Nya V90 lär presenteras nästa år, efter att Volvo först visat upp sedanmodellen S90.

Tekniskt kan vi förvänta oss att nya V90 blir i det närmaste identisk med S90, förutom kombidelen. Det innebär drivlinor från XC90, samma infotainment och förmodligen en eller två nya hybridalternativ. Vad tycker ni läsare om designen? Använd kommentatorsfältet och sprid gärna länken till kompisarna.

Här ser man bilder av nya Volvo V90 som modellbil, i både ljus och mörk kulör. Den långa motorhuven och A-stolpens tillbakaflyttade position känner vi igen från XC90.

Bilderna är tagna på modellbilar som någon stulit från fabriken. Skalan är rätt liten, så detaljerna blir ganska grova. Precis som vid tidigare tillfällen är det sajten CarNewsChina.com som publicerat bilderna.

Nyhetssajten CarNewsChina.com har publicerat bilderna. Frågan som vi inte kan undvika att fundera över är om bildläckan kommer från Volvo själva?

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar designen på nya Volvo V90 – kan bli riktigt bra!
1405
176