Ny Ford Mustang eller begagnad Porsche 911?

Samma pris – nu är det upp till dig att bestämma vad du skulle välja.
Annons

Ny Ford Mustang eller begagnad Porsche 911?
Läs testet mellan Mustang och Cayman i auto motor & sport nr 23-2015. I butik nu. Klicka för att läsa direkt.

Ford Mustang gör sitt bästa för att charma testlaget i senaste numret. V8-motorn får högt betyg och det blir en mycket tuff match mot Porsche Cayman GTS.

Prisskillnaden är dock enorm – Cayman är hela 340.000 kronor dyrare – och Ford Mustang framstår som extremt prisvärd med ett instegspris på 392.400 kronor.

För de pengarna kan du alltså få en helt ny muskelbil med V8-motor på 5,0 liter och 421 hästkrafter, tillsammans med fem års nybsilgaranti. Men du kan också få ett begagnat exemplar av tidernas mest kända sportbil: Porsche 911.

Ny Ford Mustang eller begagnad Porsche 911?
Vad väljer du – en nio år gammal Porsche eller en helt ny Ford Mustang? Foto: Porsche Center Linköping

En av många Nioelvor till salu just nu är en 997 Carrera S från 2006, som Porsche Center Linköping säljer för 399.000 kronor. Den har delläderklädsel, 19-tumsfälgar, PASM-chassi, sportavgassystem, bixenonstrålkastare och en del annan utrustning – men förstås ingen nybilsgaranti.

Porschen är dyrare i försäkring – 19.000 kronor om året jämfört med 8.000 för Mustang i vårt exempel. Servicekostnaden ligger på samma nivå liksom bränslekostnad och skatt. Värdeminskningen ser bättre ut för 911 än för Mustang. Totalkostnaden blir något högre för Porschen.

”I stort sett blir det dött lopp ekonomiskt. Däremot ingår inte eventuella oförutsedda reparationer för Porschen. Ford har nybilsgaranti och här kan Porschekalkylen spricka”, skriver testlaget.

Så vilken vill du ha? Rösta i gasa/bromsa-frågan och motivera gärna i kommentarsfältet!

• Läs testet av Ford Mustang mot Porsche Cayman GTS i senaste numret.

Annons
Annons
Rulla till toppen