Ytterligare två Volvo-motorer får Polestar-trim

Nu finns det mer prestanda att hämta för de som tycker att nya XC90 är lite trött. Polestar-optimering är för närvarande tillgänglig för Volvo XC90 T6 och D5.
Annons

Ytterligare två Volvo-motorer får Polestar-trim
Den blå symbolen indikerar Polestar-trim.

Nyligen lanserades Polestar-optimering för Volvos D4 och T5-motorer. Nu kommer nyheten att optimering även är tillgänglig för Volvo XC90 T6 och D5. Hela drivlinan inkluderas i den nya generationens Polestar-optimering, vilket bland annat betyder bättre motorprestanda, gasrespons, växelhastighet och växelprecision.

”Polestar-optimeringen tar dynamiken och körglädjen i XC90 ännu ett steg framåt”, säger Niels Möller, Chief Operating Officer på Polestar, Volvo Cars.

Effekthöjningen betyder att D5-motorn på 225 hästkrafter och 470 newtonmeter ökar till 233 hästkrafter och 500 newtonmeter. 0-100 km/h går något snabbare, från 6,5 sekunder till 6,4 sekunder.
Bensinmotorn, T6, ökar från 320 hästkrafter/400 newtonmeter till 334 hästkrafter och 440 newtonmeter. Accelerationen förbättras något, 0-100 km/h går från 7,8 till 7,7 sekunder.
Förbrukningen och koldioxidutsläpp ligger kvar på samma nivåer som tidigare. Pristillägget för Polestar-trim är 9.200 kronor.

”Körbarhet är allt i racing, det handlar om att ha effekt tillgänglig när du behöver det och att ha kontroll. Det är precis samma sak med att köra en gatbil aktivt, något som gör det till en väsentlig del i vad vi har skapat med de nya Polestar-optimeringarna”, säger Robert Dahlgren, racing- och utvecklingsförare för Polestar Cyan Racing.

Annons
Annons
Rulla till toppen