6 saker alla som parkerar på gatan känner igen

Parkeringsrepor, snöskottning och måsbajs – du som parkerar på gatan vet precis vad vi talar om. Här är en hyllning till alla er som kämpar med fickparkeringar och fälgskrap mot trottoarkanten.
6 saker alla som parkerar på gatan känner igen

Att låta bilen stå kvar i den perfekta parkeringsluckan

Äntligen har du kämpat dig till gatans bästa parkeringsplats – kanske genom att vänta tålmodigt, kanske genom ren tur. Men nu står bilen där och trivs. Den här luckan är så bra att du faktiskt låter bilen stå ett tag till, även om du kanske egentligen skulle ut och åka.

Läs också: Schejken bygger lyxgarage mitt i London – för 114 bilar
6 saker alla som parkerar på gatan känner igen

Hallå där, har du koll på avståndet egentligen?

En gatuparkerare får tyvärr finna sig i att bilen skrapas och repas en del – många bilförare bryr sig helt enkelt inte. Okej, det är inte lika illa som i Rom men det finns bilförare där ute som använder andras bilar som ”stoppkloss” för att köra ur parkeringsluckan i uppförsbacke och som skrapar i andras bilar utan att lämna en lapp och be om ursäkt.

Läs också: Parkering för kvinnor är rymligare och "lättare att hitta"
6 saker alla som parkerar på gatan känner igen

Dags att skotta igen

Vintern kan vara ett helvete för en gatuparkerare. Snöskottarna tar förstås ingen hänsyn utan lämnar ofta en hög snövall precis där du parkerat. Då blir det till att svettas med snöskyffeln för att ta dig ut. Och precis när du är på väg ut fastnar bilen mitt på snövallen – strandad!

Läs också: Den här Fiatföraren vet hur en trång parkering ska tas
6 saker alla som parkerar på gatan känner igen

Jobbiga saker som trillar ned från himlen

Din stackars bil blir utsatt för nedfallna löv, kletigt träddropp och måsbajs som förstör lacken och är jobbigt att tvätta bort. Att komma ut till bilen och upptäcka en kletig fläck på taket eller motorhuven, som du måste titta på hela vägen till jobbet, är en dålig start på dagen.

Läs också: Nytt världsrekord i parkering – endast åtta centimeters marginal
6 saker alla som parkerar på gatan känner igen
Foto: heb/Creative Commons/Wikimedia

Det förbannade parkeringsförbudet

Titta, äntligen en ledig parkeringsplats! Bilen står snyggt inparkerad precis vid trottoarkanten och du känner dig så nöjd. Sedan slår det ned som en bomb i magen: är det verkligen tillåtet att så precis här just nu? Eller fanns den här parkeringsluckan egentligen för att det är parkeringsförbud, kanske på grund av datumparkering…?

Apropå datumparkering: den brukar träda i kraft i november och sedan upphöra i maj. Det finns ingenting en gatuparkerare ser fram emot så mycket som när datumparkeringen upphör!

Läs också: Italienarna är värst i Europa på parkeringsskador
6 saker alla som parkerar på gatan känner igen

Garage-avundsjukan

Det ser ju så varmt och mysigt och påkostat och bekvämt ut… Tänk att bara kunna köra ned i värmen och glömma bort allt vad gatuparkering heter. Mmm…

Bonus: Klippet alla gatuparkerare känner igen sig i

Rulla till toppen