Mercedes C 350 e får kritik för ryckig drivlina och ynklig räckvidd

Flera missar som inte är okej i en nyutvecklad bil som kostar över en halv miljon kronor.

Mercedes C 350 e får kritik för ryckig drivlina och ynklig räckvidd

Mercedes har lanserat en laddhybridversion av C-klass som vi testar i senaste numret. Den går en match mot laddhybriderna Volvo V60 D5 AWD Twin Engine och Volkswagen Passat GTE samt en dieseldriven Volkswagen Passat som jämförelsebil.

När det gäller just hybrider är det viktigt hur förbränningsmotorn och elmotorn samarbetar – vi vill inte känna av några konstiga ryck eller andra egenheter, särskilt inte i en bil som kostar över en halv miljon kronor.

Läs testet i senaste numret.

Men här har testlaget en del anmärkningar på Mercedes C 350 e. Drivlinan rycker en del vid nerväxling när föraren närmar sig stillastående och bilen är långsam att skifta mellan körning framåt och bakåt.

"En trevlig glidare, men små ryck finns i drivlinan och elräckvidden imponerar inte alls. Den är dock före Volvo i elacceleration. Vi förväntade oss mer av den här nyheten", skriver testlaget.

Det blir också minuspoäng för att det låter för mycket när förbränningsmotorn startas. Men Mercedes nya laddhybrid har fördelar också – dessa kan du läsa mer om i senaste numret.

• Läs hela testet direkt på nätet

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag skulle kunna tänka mig att köpa en laddhybrid.
332
110