Vi provkör Mercedes C-klass Coupé: "Ännu hårigare än BMW M4"

Mercedes lanserar en snygg coupéversion av C-klass som både kan vara bekvämare och sportigare än konkurrenten BMW 4-serie, beroende på version.

Vi provkör Mercedes C-klass Coupé: "Ännu hårigare än BMW M4"
Hela provkörningen av Mercedes C-klass Coupé kan du läsa i nästa nummer av auto motor & sport.

• Tjena John, snygga former! Vad gör du?
"Tack, vad smickrad jag blir. Eller, du menar förstås bilen bakom mig? Jag är och spanar in nya C-klass Coupé i Malaga i södra Spanien. Den är en elegant vagn som lånar former från både S-klass Coupé och AMG GT. Inga dåliga inspirationskällor. Jag får köra lite olika versioner av vanliga C-klass Coupé, samt nya C 63 AMG Coupé. Den senare har jag även fått köra på bana."

• Konkurrenter till BMW 4-serie och M4, alltså. Kan de utmana BMW-bilarna?
"Det beror på vad man söker. Vanliga C-klass Coupé är mer avslappnat komfortinriktad än 4-serien. AMG-versionen skulle jag dock säga är ännu hårigare än M4 och på flera sätt häftigare. Den har bland annat ett mycket läckrare motorljud, den detaljen älskar jag! Men den har en sak emot sig. Det berättar jag mer om i provkörningen."

• Kommer det några nyheter till C-klassen?
"Ja, dieselmotorerna går att få med en nioväxlad(!) automatlåda. Men den har jag tyvärr inte haft möjlighet att köra och kan inte uttala mig om huruvida det känns vettigt med så många växlar."

• Hela provkörningen av Mercedes C-klass Coupé kan du läsa i nästa nummer av auto motor & sport.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag väljer mycket hellre en Mercedes C-klass Coupé än en BMW M4.
168
77