Maldonado förstörde bra race för Ericsson

Brasiliens GP: Ny dubbelseger för Mercedes, före Ferrari och Williams. Och längre bak hade Marcus Ericsson kunnat ta VM-poäng om inte Pastor Maldonado kört på svensken.

Starten förstörde Ericssons race, han fick för mycket hjulspinn på "smutsiga" sidan och blev sedan trängd av sin teamkompis, Felipe Nasr. I täten Rosberg och Hamilton. Foto: LAT.

Ett fullsatt stadion i Sao Paolo fick se en kämpande Marcus Ericsson tappa positioner i starten med vilt spinnande bakhjul samt Nico Rosberg och Lewis Hamilton utmana varandra i första kurvan.

Rosberg behöll kylan och ledningen och tätt följd av Lewis Hamilton kunde de två Mercedesförarna därefter, utan besvär, köra ifrån Ferrari, Williams och det övriga fältet.

Knappt två timmar senare var saken klar, Rosberg hade tagit sin andra raka seger från pole position på lika många race, vilket också var hans fjärde seger för i år. Och bakom Rsoberg/Hamilton tog Sebastian Vettel tredjeplatsen för sjunde gången i år.

För Marcus Ericsson började Brasiliens GP på sämsta sätt. Hans Sauber fick för mycket hjulspinn i starten och i uppförsbacken mot första kurvan blev han dessutom klämd av sin teamkompis Felipe Nasr.

"Det blev en dålig start, bilen spann på tog för mycket och det var dåligt grepp på den smutsiga sidan av banan. Sedan kom jag liksom ur synk och det blev bara värre, jag halkade bakåt", sa Marcus efteråt.

Ericsson tappade fem platser och låg i realiteten en av de sista platserna efter de första varven. Men successivt kom närkingen in i matchen igen. Ericsson var snabb, hans varvtider var jämna och hade räckt till en sjunde-åttonde plats om inte Pastor Maldonado kört på svensken.

"Jag såg i ögonvrån något som kom farande när jag svängde in i första kurvan och gav plats på insidan. Nästa ögonblick var min bil träffad, jag spann runt och rullade sakta baklänges innan jag kunde köra vidare", sa Ericsson.

Marcus, som tvingades in i depå en extra gång för en koll av bilen, förlorade minst en minut på incidenten – samt sin chans att plocka nya VM-poäng. Istället fick Ericsson fajtas i kön med Fernando Alonso och Jenson Button i McLaren.

Brasiliens GP blev i övrigt föga spännande med få dueller. Endast en förare bröt (Carlos Sainz) och Felipe Massa i Williams blev diskad efteråt på grund av alltför varma (!) däck före start.  

Nästa GP-lopp körs i Abu Dhabi och det blir också finalen på en GP-säsong som bjudit på massor av fin racing. För Marcus Ericsson och Sauber är loppet viktigt – det schweiziska teamet ligger åtta i VM-tabellen men bara nio poäng före McLaren.

Ericsson var snabb efter de första varven och höll samma tempo som bilarna bakom täten på poängplats. En bättre start och utan påkörningen av Maldonado hade det kunnat bli VM-poäng. Foto: LAT.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

I Abu Dhabi om två veckor tror jag Marcus tar nya VM-poäng
56
26