Volvo XC90 blir årets suv – före BMW och Mercedes

Juryn har bara ett stort klagomål – men Volvo XC90 vinner ändå över konkurrenterna.
Annons

Nya generationen XC90 ser ut att bli en succé för Volvo. Den har vunnit flera viktiga priser och nu har nykomlingen också utsetts till årets suv av amerikanska Motor Trend.

Den rankas alltså högre än suvar som BMW X6, Land Rover Discovery Sport och Mercedes GLE.

Motor Trend är till att börja med imponerade bara av den exklusiva nyckeln, som ger en försmak av den fina kvalitetskänslan i resten av bilen.

”Volvo XC90 är funktionell, elegant och mest av allt annorlunda. Detta är en helt ny bil från ett företag som har tagit ett steg tillbaka och uppfunnit båda sig själva och den lyxiga, sjusitsiga suven på nytt”, skriver tidningen.

Suvarna som Volvo XC90 vann över

BMW X6
Chevrolet Trax
Fiat 500X
Ford Edge
Ford Explorer
Honda HR-V
Hyundai Tucson
Jeep Renegade
Kia Sorento
Land Rover Discovery Sport
Mazda CX-3
Honda Pilot
Lincoln MKX
Mercedes GLE
Nissan Murano

Volvo XC90 blir årets suv – före BMW och Mercedes
Motor Trend hade en del problem med autobromsen i testexemplaret, men det var inte tillräckligt illa för att den inte skulle utses till årets suv.

Vinsten är också ett tecken på att Volvos vågade strategi – att inte erbjuda fler cylindrar än fyra – faktiskt kan fungera även i USA. Motor Trend är imponerade av vridmomentet i T6-motorn och den känns mer förfinad än V6-motorn i Honda Pilot.

Självklart får också säkerheten en hel del beröm, men Motor Trend retade också upp sig på att säkerhetssystemen kändes för aggressiva och att autobromsen ibland tog fel. Resultatet blev att bilen flera gånger tvärnitade med barnskrik och kaffespillande som följd.

Volvo XC90 kunde också ha bättre styrkänsla, enligt tidningen, och den är inte precis någon offroadstjärna. Men det är ju på vägen den kommer rulla och fördelarna väger absolut över för att XC90 ska vinna titeln årets suv.

”XC90 kommer ändra suv-marknaden, mer än någon konkurrent. Det är en riktig game changer”, skriver Motor Trend.

Annons
Annons
Rulla till toppen