Volvo och Microsoft utvecklar coola bilverktyg

"Du kan se bilens själ", så förklarar Volvo Cars sitt samarbete med Microsoft och det nya verktyget HoloLens. En holografisk dator hjälper kunden att förstå sin bil och se en blandning av verklighet och virtuell upplevelse. Låter det krångligt? Se filmen så förstår du precis! Dessutom får du en förhandstitt av nya Volvo V90.
Annons

Hur ska du kunna förstå och uppleva den höga säkerhetsnivån hos Volvos nya modeller? ”Bästa sättet” vore att kunna promenera iväg från en allvarlig olycka med endast mindre blessyrer, men de flesta av oss vill nog inte vara med om en krock.

För att kunna utforska och förstå en bilmodell på ett helt nytt sätt har Volvo Cars och Microsoft inlett ett samarbete. De båda företagen ska utveckla Microsoft HoloLens, en fristående holografisk dator, för att kunder ska kunna blanda verklighet och en virtuell bild för att bättre förstå hur bilen är uppbyggd och fungerar. Microsoft HoloLens kan användas som ett kraftfullt verktyg för att konfigurera en bil inför ett köp och visa kunden exakt hur bilen blir.

”HoloLens gör det möjligt att skapa en anpassad upplevelse som kunderna själva kan styra över,” berättar Björn Annwall, marknadsdirektör hos Volvo Cars. ”Blandad verklighet skulle kunna användas för att välja vilken typ av bil du vill ha – för att utforska färger och fälgar, eller få ökad kunskap om tillgängliga funktioner, tjänster och tillval.”

Microsoft HoloLens kan användas för att flytta bilförsäljning till nya miljöer och därmed få en bredare publik. HoloLens kan också bli en del av den teknik som behövs för autonoma, självkörande bilar och för informationsutbyte samt nya tjänster i uppkopplade bilar.

”Vi ser fram emot att arbeta med Volvo Cars för att förändra vad som är möjligt när det kommer till konstruktion, undersökning och köp av bilar. Vi är glada över att befinna oss vid denna skärningspunkt mellan teknik och design med människan i fokus tillsammans med Volvo,” säger Scott Erickson, chef för Microsoft HoloLens.

En intressant detalj som man kanske lätt missar är att filmen har en lermodell som passerar i förgrunden, cirka 0:29 in i handlingen. Den finns bara med några sekunder men det är svårt att tolka det som något annat än kommande Volvo V90.

Volvo och Microsoft utvecklar coola bilverktyg

Volvo och Microsoft utvecklar coola bilverktyg

Volvo och Microsoft utvecklar coola bilverktyg

Annons
Annons
Rulla till toppen