Volvo S90 – första officiella bilderna

Premiären av Volvos nya stora sedanmodell, S90, närmar sig och på Detroitsalongen i januari är det dags. Spionbilder på S90 har redan cirkulerat på nätet, men nu släpper Volvo de första officiella bilderna.

Så här ser profilen ut på nya Volvo S90, den första officiella bilden på efterföljaren till Volvo S80.

Nu får vi för första gången se officiella bilder på S90. Volvo publicerar två bilder, en profilbild och en på bilens akterparti. Strålkastararen "Tors hammare", Volvos nya signum, syns tydligt i profilbilden.

På bilden av bilens bakände får vi för första gången en bild på bakljusen, de är uppdelade i två sektioner. I övrigt stämmer formerna rätt väl överens med bilderna vi kunde se på läckta modellbilen, skala 1:43.

Vår chefredaktör Alrik Söderlind, som har sett bilen i verkligheten (och även fått provköra),  kommenterar utseendet på nya S90 här.

För första gången får vi en tydlig bild på bakljusen, som är uppdelade i en övre och en undre sektion.

Volvo visar inga bilder på inredningen, men som vi kunde se på bilder från en testbil tidigare i år är inredningen i Volvo S90 väldigt lik den i XC90.

Hur är då nya Volvo S90 att köra? Alrik Söderlind har provkört en av bilarna på testbanan i Göteborg, och han blev mycket imponerad. "Inget roll, måttlig understyrning och riktigt underhållande!," berättade han då. Läs mer om provkörningen av S90 här.

Volvo S90 får premiär på bilsalongen i Detroit i januari 2016, men redan i december kommer vi att få se och känna på bilen. Missa inte det!

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar profilen av S90.
906
73