Renault Talisman provkörd: "Körglädjen överraskar"

Testchef Mikael Johnsson är i Florens och provkör nya Renault Talisman, efterföljaren till Laguna. "Den har en design som kommer att sticka ut bland alla V70 och Passater i Sverige", säger han. Det som överraskar mest är körglädjen.

auto motor & sports Testchef, Mikael Johnsson har provkört nya Renault Talisman. "Den har väldigt cool design"

Hej Mikael, hur har du det i Italien?
"Jo, jag älskar ju vespor, jag har precis köpt en, och jag såg en redan innan vi hade landat här i Italien. Det gjorde mig väldigt glad."

Kul, har du fått provköra en vespa också?
"Nej, bara nya Renault Talisman så nu ska jag endast prata om den. Talisman är alltså ersättaren till Laguna men mycket häftigare. Jag måste säga att det var väldigt kul att äntligen få se Talisman, den är verkligen cool. Det är naturligtvis upp till var och en att avgöra om man tycker den är snygg eller inte, men den har ett utseende som sticker ut, och det är inte fel."

Är kombin lika snygg?
"Kombin ska vi få bekanta oss med imorgon. Faktum är att det inte ens är säkert om sedanen kommer till Sverige, Renault har inte bestämt det än."

Hur är den att köra?
"Jag kör toppmodellen med den starkaste dieseln och det som överraskar mest är körglädjen. Chassit är väldigt fint och det är imponerande hur de har fått en så här stor bil att kännas mindre och smidigare att köra än vad yttermåtten visar. Den vänder på en femöring tack vare fyrhjulsstyrning. Däremot är jag inte nöjd med komforten. En toppmodell som denna ska ha bra komfort, men den når inte upp till konkurrenterna i D-segmentet, som Passat, Superb och V70. I tidningen (nummer 26) kommer jag att gå in på vad som inte är bra, men det finns bland annat brister i fjädringen, bullernivån är hög, dessutom är den inte så rymlig, men det kanske är bättre i kombin, det får vi se imorgon. Kvalitetskänslan är tyvärr inte heller så bra."

När kommer den till Sverige och vad kommer den kosta?
"Den kommer under våren 2016. Priset är inte klart än."

En längre provkörning i auto motor & sport nr 26, i butik 10 december.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag skulle kunna tänka mig att köpa Renault Talisman.
277
147