5 roliga fakta om BMW 3-serie du kan skryta om

BMW 3-serie är en av Sveriges mest sålda bilar och ett vanligt inslag i trafiken – men bakom alla grå 3-serietjänstebilar – vanligtvis 320d – döljer sig också några riktigt ovanliga godbitar som vi har grävt fram i registreringsstatistiken.

BMW 330d är en av Sveriges ovanligaste bilar...

...åtminstone enligt de här siffrorna, som gäller från 1 januari till 31 oktober i år. Under den perioden registrerades bara en enda BMW 330d och en enda 325d. Båda två var bakhjulsdrivna sedanmodeller. Det är udda på riktigt! 325d-bilen hade manuell låda, 330d-bilen hade automatlåda.

M3 säljer bättre än 320i

Jo, det är sant: fler M3 har registrerats än 320i. Faktum är att de bakhjulsdrivna bensinmotorerna till 3-serien är riktigt ovanliga. Både BMW 316i och 318i bara har registrerats i tre respektive två exemplar.

Ovanlig snålversion

Det finns en extra snåltrimmad version av 320d som heter Efficient Dynamics Edition. Men den är riktigt ovanlig: bara 14 exemplar har registrerats in.

Gran Turismo-modellen är en succé

Svenska bilköpare är ju kombitokiga men faktum är att 3-serien säljer riktigt bra även som halvkombi, i Gran Turismo-kostym. 17 procent valde sedanmodellen, 53 procent valde Touring och 29 procent valde en Gran Turismo.

Det är diesel, automat och xDrive som gäller

BMW-köparna föredrar automatlåda och fyrhjulsdrift – men framför allt är det dieselmotorer som gäller. Tre fjärdedelar av 3-serieköparna valde automatlåda medan 64 procent ville ha fyrhjulsdrift. Bensinmotorerna står för bara fyra av 100 bilar.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar BMW 3-serie!
691
98