Porsche Mission E sätts i produktion – men den dröjer

Den nya utmanaren till Tesla är brutalt snabb och kan snabbladdas på en kvart. Premiären blir "före 2020".

Porsche Mission E sätts i produktion – men den dröjer
Porsche gör en enorm satsning för att sätta Mission E i produktion. 6,5 miljarder kronor ska investeras i fabriken i Zuffenhausen och modellen skapar 1.000 nya jobb.

Porsche bjöd på en riktigt kul överraskning på årets upplaga av Frankfurtsalongen. Ingen hade väl väntat sig en så läcker Teslautmanare från Porsche men det var precis vad vi fick.

Nu står det klart att Porsche Mission E får grönt ljus för serieproduktion. Det är goda nyheter, men den ska byggas "innan decenniet är slut" vilket trots allt innebär att den ligger fyra–fem år in i framtiden.

Frågan är vad Tesla hinner lansera under den tiden?

Porsche Mission E har "mer än 600 hästkrafter", klarar 0–100 km/h på 3,5 sekunder, går att köra 50 mil på en laddning och ska kunna laddas till 80 procent på 15 minuter.

Porsche bjuder på ett ovanligt uttrycksfullt pressmeddelande.

"En dag att fira! Vi klarade det. Vi har tagit Mission E till Zuffenhausen och Weissach där framtiden har en tradition. Med dagens beslut kör Porsche med gasen i botten, utan hastighetsbegränsningar in i bilindustrins framtid", säger Uwe Hück, facklig styrelseledamot i Porsche.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag väljer mycket hellre en elbil från Porsche än Tesla.
410
56