Volvo S90 får trecylindrig hybridmotor på 1,5 liter

Förutom T8-motorn med systemeffekten 407 hk behöver Volvo en mindre hybriddrivlina till nya sedanmodellen S90. Det kan bli en trecylindrig hybridmotor på 1,5 liter som Volvo utvecklar till kommande 40- och 60-modellerna. Drivlinan har redan testkörts i S90, enligt Volvos utvecklingschef Peter Mertens. Kan det fungera med trecylindrigt i S90 – vad tror ni läsare?

Volvo S90 får trecylindrig hybridmotor på 1,5 liter

Att Volvo inte ska erbjuda något annat än fyrcylindriga motorer – när konkurrenterna har sexor och V8:or – har fått en del att skaka på huvudet. Men det är kunderna som avgör om det räcker med en fyrcylidrig motor på 2,0 liter och ännu så länge verkar det fungera väldigt bra till Volvo XC90. Beställningarna överträffar alla prognoser som Volvo vågat hoppas på.

Både hos XC90 och nyligen presenterade S90 är det T8-modellen som är kronan på verket med sina 407 hk och 640 Nm. Förbrukningen anges i XC90 till 2,1 l/100 km och CO2-utsläppet till 49 g/km. I Volvo S90 sänks de siffrorna till 1,9 l/100 km och CO2-utsläppet anges till 44 g/km.

Men nu är det kanske inte alla som vill köra miljöskonsamt med över 400 hk under huven. Det finns utrymme för ett mindre alternativ och enligt engelska tidningen Autocar ska det komma i form av en trecylindrig bensinturbo på 1,5 liter som får hjälp av en elmotor. Drivlinan utvecklas för kommande 40- och 60-modeller, det vill säga S40/V40 och XC40 samt S60/V60 och XC60.

 

Men den kommande trepipen passar även till S90, berättar Volvos utvecklingschef Peter Mertens för Autocar. Faktum är att man redan provkört prototyper av S90 med denna kombination. Och med den vetskapen kan vi snabbt räkna ut att nya trepipen även ska erbjudas i kombimodellen V90 också, ersättaren till V70 och därmed en blivande tjänstebilsfavorit i Sverige.

Den nya trecylindriga motorn ska ersätta de fyrcylindriga 1,6-liters alternativ som finns i Volvos nuvarande modellprogram. Hybriden får sannolikt inte ett uttag laddning, enligt Autocar, och några siffror som anger batterikapacitet eller räckvidd på eldrift anges inte.

Att inte göra det trecylindriga miljöalternativet som en laddhybrid låter lite underligt för då åtnjuter man inte samma gynnsamma körcykelmätning som får T8-modellerna att se så snåla ut. Laddhybrider körs två cykler, en där man tillåter batteriet att dra ur sig, och sen räknas ett snitt ut mellan dessa. I praktiken kan en laddhybrid inte få denna låga förbrukning vid till exempel landsvägskörning, samtidigt som den förbrukar noll bensin så länge den arbetar inom sin elektriska räckvidd.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

En trecylindrig hybrid funkar utmärkt i S90 och det blir inga problem att sälja den modellen!
522
93