Volvo XC90 skyhög favorit att bli ”Truck of The Year” i USA

Försäljningen av nya Volvo XC90 har gjort en välbehövlig rivstart i USA. Mer uppmärksamhet kan det bli i mitten av januari för då utses "2016 North American Truck of the Year". Volvo XC90 är en av finalisterna och skyhög favorit framför Nissan Titan XD och Honda Pilot.

Volvo XC90 skyhög favorit att bli ”Truck of The Year” i USA
Volvo XC90 säljer väldigt bra och bättre kan det bli, om modellen vinner ”2016 North American Truck of the Year”.

Just nu sätts det betyg på de bilar som är nominerade till att bli "Årets Bil 2016". I Europa är det ett 40-tal bilmodeller som konkurrerar om den åtråvärda titeln och på Genèvesalongen – 29 februari nästa år – ska vi få veta vem som vann. Volvo XC90 är en av kandidaterna och visst håller vi våra svenska tummar lite extra hårt för den.

Men även i USA är det poängsättning just nu och där har man lite mer bråttom. 11 januari, i samband med Detroitsalongens öppnande för media, ska man utse "2016 North American Car and Truck/Utility of the Year". Eftersom jänkarna nu är som de är har de delat upp fordonen i två kategorier: personbilar och "trucks", det sistnämnda en blandning av suvmodeller och pickuper.

Som vi redan berättat vann Volvo XC90 utmärkelsen "Suv of The Year" för några veckor sedan när tidningen Motor Trend samlade ett tufft gäng bestående av XC90, BMW X6, Land Rover Discovery Sport och Mercedes GLE. Och när det nu återstår tre finalister i den stora tävlingen North American Truck of the Year är Volvo XC90 skyhög favorit.

North American Car and Truck of the Year gick alltså in i sin finalfas under början av december. De 53 motorjournalisterna från Kanada och USA lämnade in sina röster till oberoende kontrollanter från Deloitte och där räknade man ut tre finalister till "Trucks": Volvo XC90, Honda Pilot och Nissan Titan XD. Poängställningen inför finalomgången är hemlig för att inte någon i juryn ska påverkas.

De tre finalisterna i kategorin personbilar blev Chevrolet Malibu, Honda Civic och Mazda MX-5 Miata. Nu börjar poängsättningen om igen från noll och de 53 journalisterna ska vaska ut en vinnare. Fjolårsvinnarna från 2015 blev Volkswagen Golf och pickupen Ford F-150. Tävlingen i USA har pågått sedan 1994. Årets bil i Europa började redan 1964.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror att Volvo XC90 vinner "Truck of The Year" i USA. Välförtjänt!
465
36