Här är Volvomotorn som är en av världens bästa

Prisregnet över Volvo XC90 fortsätter. Den här gången är det bensinmotorn T6, med både turbo och kompressor, som prisas.
Annons

Här är Volvomotorn som är en av världens bästa
Volvos T6-motor lovordas av Wards Auto. ”Skippa debatten och ge svenskarna vinsten igen”, skrev en redaktör i testprotokollet.

För första gången någonsin finns tre olika hybriddrivlinor med på listan över årets bästa motorer, utsedda av amerikanska Wards Auto. Det finns också en muskelbils-V8 och en bensinmotor från Volvo på listan.

”Det är en lista som är laddad med innovationer, från hybrider till muskelbilar”, säger Drew Winter på Wards Auto.

Bland de 31 nominerade motorerna har tio vinnare utstts och testförarna har bland annat tittat på effekt och vridmoment, ljudnivå, förbrukning och ny teknik. Volkswagengruppens motorer fick inte delta i årets upplaga av tävlingen på grund av dieselskandalen.

Förra året var Volvo en av vinnarna med den fyrcylindriga T5-motorn på 2,0 liter. Nu är det dags igen: Volvo finns med på listan över de tio bästa motorerna, den här gången med den fyrcylindriga T6-motorn som har både turbo och kompressor.

”Redaktörerna lovordar Volvo XC90 eftersom den har lugnet, kraften och förfiningen från en V6-motor. T6 kan vara det nya riktmärket för högpresterande fyrcylindriga motorer”, skriver Wards Auto. 

Förutom motorpriset är Volvo XC90 också på god väg att utses till ”Truck of the year” i USA.

Annons
Annons
Rulla till toppen