VW:s lösning får godkänt – nu kan reparationerna börja

Volkswagens lösning att fixa fuskmotorerna har fått godkänt i EU. Arbetet med varje motor kommer att ta mellan 30 minuter och en timme – och det är över 8 miljoner bilar...
Annons

Tyska myndigheter har godkänt Volkswagens lösning för att fixa de cirka 8,5 miljoner dieselmotorer i Europa som innehåller fusk-programvara.

Korrigeringarna gäller 1,2-liters, 1,6-liters- och 2,0-litersmotorer och godkännandet gäller på EU:s samtliga 28 nationella marknader.

Reparationerna kommer att starta i januari 2016 och bilarna kommer att kallas i omgångar under hela året. Volkswagen säger att de ska börja meddela berörda kunder de närmaste veckorna.

1,2- och 2,0-litersmotorerna får en uppgradering av mjukvaran vilket kräver cirka 30 minuters arbete. 1,6-litersmotorn kommer att kräva ungefär en timmes arbete eftersom man även måste reglera luftflödet.

Fortfarande återstår att att se vad som händer i USA, där fusket först avslöjades. Ett godkännande av reparationerna i Tyskland garanterar inte att samma avtal gäller i USA.

• Här hittar du allt vi skrivit om Volkswagens dieselfusk

Annons
Annons
Rulla till toppen