Nevs får miljardorder – 100-tals jobb i Trollhättan

Nevs har tecknat ett avtal för 100 miljarder kronor. De ska leverera 150.000 elbilar av modell 9-3 före 2020. Nu ska hundratals personer anställas i Trollhättan.

Förra veckan visade Nevs bilder på fyra nya modeller. Klicka för att se dem.

Nevs gick nyligen ut med nyheten att de anställer 50 personer i månaden och startar produktionen till sommaren. Dessutom fick vi se skisser på fyra helt nya modeller – givetvis elektriska. Många var nog aningen skeptiska till bärigheten i detta uttalande... 

Men nu nås vi av nyheten att det kinesiska företaget Panda New Energy har gjort en beställning på 150.000 elbilar till Nevs i Trollhättan. Bilarna är av modell 9-3 och ska levereras före år 2020. Avtalet omfattar dessutom beställningar på ytterligare 100.000 elbilar från företag närstående Nevs och deras ägare.

Avtalet värderas till cirka 100 miljarder kronor.

Enligt Mikael Östlund, Nevs kommunikationschef, kommer serieproduktionen förmodligen sätta i gång i början av 2017. Elbilarna kommer delvis tillverkas i Nevs fabrik i Trollhättan. Enligt Nevs innebär ordern ett stort antal nyanställningar under nästa år.

"Jag vågar inte säga exakt hur många vi behöver anställa, men det handlar om hundratals personer, säger Mikael Östlund till TT.

Panda New Energy siktar på att bli världsledande leasingbolag för miljöbilar, skriver Stefan Tilk, vice ordförande på Nevs i ett pressmeddelande.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Nu kommer det bli fart på Nevs.
685
64