Spionbilder på maskerad Volvo – är det verkligen en S90?

Volvos testbil fotograferades av en auto motor & sport-läsare – kan det vara något annat än S90?

Volvo har fortsatt att köra runt med maskerade XC90-bilar även efter lanseringen. Vi har fått många spionbilder från läsare på olika XC90-exemplar med plastsköldar och dolda modellemblem.

Nu verkar det som att Volvo kör runt med åtminstone en maskerad S90. De här spionbilderna kommer från auto motor & sport-läsaren Joakim Ahlstam, men exakt vad som döljer sig under skalet vet vi inte – kanske är detta bara ett pr-trick och inte alls någon testprototyp – men helt säkra kan vi inte vara.

Den här testbilen ser onekligen ut som en S90, åtminstone i fronten och vid bakpartiet med de karaktäristiska strålkastarna och baklamporna, men det finns en del konstigheter som behöver redas ut.

För det första är bilen 4,85 meter lång enligt bilregistret, men den officiella längden för nya Volvo S90 är 4,96 meter. Alltså elva centimeter längre. Dock brukar de siffror som biltillverkarna själva uppger i bilregistret för testbilar inte alltid stämma överens med verkligheten.

Nästa konstighet syns när bilen står parkerad bredvid en Volkswagen Passat och en Volkswagen Sharan. De två bilarna ska vara 4,68 respektive 4,63 meter långa, alltså 28 respektive 33 centimeter kortare än Volvo S90, men när bilarna står parkerade bredvid varandra ser Volvon inte så mycket längre ut. Förmodligen är det kameraperspektivet som spelar oss ett spratt.

Nu överlåter vi åt er läsare att avgöra – är det en Volvo S90 som vi ser på bilderna...?

Stort tack till Joakim Ahlstam för bilderna!

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag väljer mycket hellre en Volvo S90 än någon av konkurrenterna.
321
108