Körde Bugatti Veyron i sjön – får fängelse och böter

Det som först såg ut som en olycka visade sig vara ett försäkringsbedrägeri. Andy House, 40 år, får nu sitta i fängelse ett år för att han körde sin Bugatti Veyron rakt ut i en sjö. Dessutom tvingas han betala 5,1 miljoner kronor.

Den här historien daterar sig ända tillbaka till hösten 2009 när en video gjorde viral succé på YouTube. I filmen ser vi hur en Bugatti Veyron kör av vägen vid La Marque, Texas, och sedan ut i en sjö där den lämnas med motorn igång.

I rättegången som avslutades förra hösten framkom det att bilens ägare, Andy House 40 år, genomfört ett försäkringsbedrägeri. Först hade han letat efter någon som kunde stjäla Bugattin och elda upp den, men inte lyckats och då körde han själv ut den i vattnet. Dagen efter begärde han ut ersättning för bilen, försäkrad för 2,2 miljoner dollar.

Vad Andy House inte förstått vid tillfället var att hela händelseförloppet filmats. Åklagaren fattade misstankar och under förhör erkände Andy House att det inte var en olycka utan att han avsiktligt förstört bilen.

Domstolen i Texas har nu meddelat sitt straff för brottet och det blir fängelse i ett år och en dag, 366 dagar. Andy House ska dessutom betala tillbaka de pengar han fått ut försäkringsbolaget, 600.000 dollar (5,1 miljoner kronor).

Vad hände med bilen efter badet i sjön? Att renovera en vattenskadad Bugatti Veyron låter inte som en billig historia men tydligen auktionerades bilen bort. Om den renoverades eller vad som hände senare har vi inga uppgifter om.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Ett rimligt straff för försäkringsbedrägeri, tycker jag.
352
21