Öppet brev till Volkswagen: Inga böter – satsa på elbilar!

Teslachefen vill att Volkswagen ska få slippa enorma bötesbelopp för dieselfusket.

Öppet brev till Volkswagen: Inga böter – satsa på elbilar!
Elon Musk är en av personerna som skriver under brevet, där det bland annat står att Volkswagens lösning är kostsam och krånglig, och att många bilar inte kommer klara kraven alls.

Volkswagen ska börja uppdatera dieselbilar efter årsskiftet. Efter uppdateringen ska bilarna klara gränsvärdena för kväveoxider och det ska inte påverka varken förbrukning eller prestanda – åtminstone inte enligt Volkswagen själva. Uppdateringen har fått godkänt av tyska myndigheter.

Men i USA kanske det inte blir lika enkelt. Enligt vissa uppgifter kan Volkswagen istället behöva köpa tillbaka en del av bilarna och i värsta fall skrota dem – det är ett enormt pengaslöseri, skriver 45 personer i ett öppet brev till Volkswagen.

Teslachefen Elon Musk är en av personerna som står bakom brevet, tillsammans med 44 andra miljöpersonligheter och Silicon Valley-chefer. De vill att Volkswagen istället ska tvingas starta en fond för att bygga nollutsläppsbilar.

"Det finns ingen riktig lösning för ett betydande antal bilar som inte klarar kraven och som redan är i trafik hos ägarna. De kommer inte in för en uppdatering som kompromissar med prestandan", står det i brevet.

Personerna skriver också att vi har nått en punkt där det inte längre är möjligt att utvinna mer ur dieselbränslet, åtminstone inte till en rimlig kostnad. Volkswagen ska enligt det här brevet inte behöva betala betala enorma bötesbelopp för dieselfusket utan istället tvingas lägga motsvarande belopp på utveckling av elbilar och batterifabriker.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker absolut att Volkswagen borde få slippa böter och istället tvingas satsa på elbilar.
331
329