Volkswagen kan tvingas köpa tillbaka dieselbilarna

Kan tvingas köpa tillbaka dieselbilarna i USA: "Ju mer Volkswagen spenderar på att lösa problemen i USA, desto lägre kommer rättegångskostnaderna bli senare", säger en analytiker.
Annons

Det går trögt för Volkswagen att hitta en lösning på dieselproblemen i USA. Volkswagen kommer inte alls överens med myndigheterna, uppger en källa för Reuters.

Deadline är i mitten av januari. Då ska de nya komponenterna i motorerna vara testade och klara.

Volkswagen har valt att inte kommentera hur diskussionerna med miljömyndigheten EPA går. Volkswagen riskerar extremt höga skadestånd för dieselfusket. Antagligen slutar en uppgörelse med att Volkswagen får betala omkring 4,7 miljarder kronor i böter, uppger investmentbanken Goldman Sachs.

Nu borde Volkswagen välja det dyraste sättet att lösa krisen, nämligen att köpa tillbaka bilarna, för att behålla förtroendet hos allmänheten och myndigheterna, säger analytikern Arndt Ellinghorst till Reuters.

”Ju mer Volkswagen spenderar på att lösa problemen i USA, desto lägre kommer rättegångskostnaderna bli senare.”

De senaste uppgifterna tyder på att Volkswagen kan behöva köpa tillbaka 115.000 av de totalt 580.000 dieselbilar som omfattas av dieselfusket i USA. Resten av bilarna behöver spendera många timmar på verkstaden med uppgraderingar för att klara kraven.

Annons
Annons
Rulla till toppen