Volvo XC90 T8 har blivit utsedd till ”Luxury Green Car of the Year”

Lyxbil och miljöbil på samma gång? Kanske inte helt omöjligt och amerikanska magasinet Green Car Journal anser att det är Volvo XC90 T8 som lyckats bäst. De utser Volvos laddhybrid till "2016 Luxury Green Car of the Year" och det är bara den senaste i en lång rad av utmärkelser som XC90 fått senaste året.

Volvo XC90 T8 har blivit utsedd till ”Luxury Green Car of the Year”
Lanseringsåret 2015 blev en succé för XC90 och det är inte slut än. Volvo kan även kamma hem titeln "Årets Bil 2016" i Europa.

Är Volvo XC90 en lyckad bil? Alla bilbyggare i Göteborg har redan räckt upp en arm men det är många fler som gläds åt Volvos framgångar med den nya, sjusitsiga suven. Det senaste året har Volvo XC90 fått flera fina utmärkelser och nu är det dags för en till: "2016 Luxury Green Car of the Year".

Det påkostade magasinet Green Car Journal kommer bara ut med fyra, tjocka tidningar om året men utnämningarna som "Årets miljöbil" får stor uppmärksamhet i media i USA. Huvudtiteln "2016 Green Car of the Year" gick i år till Chevrolet Volt, andra generationen (för övrigt andra gången som modellen fick det priset).

Men priset som bästa lyxbil gick alltså till Volvo XC90 T8 och Green Car Journal konstaterar att det här är den enda sjusitsiga suv-laddhybriden på marknaden. Volvo XC90 T8 beskrivs av chefredaktören Ron Cogan som bilen för den som "vill ha allt", det vill säga prestanda, utrymmen, fyrhjulsdriven suv, bränslesnålhet och ett lyxigt utförande därtill.

Volvo Cars USA-chef Lex Kerssemakers välkomnar utmärkelsen och berättar att XC90 T8 bara är början:

"Det är en ära att ta emot utmärkelsen från Green Car Journal", säger Lex Kerssemakers. "Volvo har en strategi för hur eldriften ska införas vilket kommer att ge både kraftfulla och energieffektiva laddhybrider som blir tillgängliga i fler modeller, till exempel den lyxiga sedanmodellen S90 som kommer ut i USA under året."

 

Nedan listar vi vilka utmärkelser Volvo XC90 fått och har en chans att få.

Euro NCAP: Säkraste, krocktestade bilen någonsin. XC90 fick den högsta poängsumman under 2015 och eftersom kraven skärps hela tiden är Volvos suv därmed den säkraste bilen Euro NCAP krocktestat.

Folksam: Säkraste bilarna 2015. Volvo tog i november emot Folksams pris. Undersökningen "Hur säker är bilen" har Folksam genomfört sedan mitten av 80-talet.

IIHS: Top Safety Pick+. Amerikanska försäkringsinstitutet IIHS ger XC90 det bästa betyget man delar ut. Ett betyg som IIHS för övrigt gett till samtliga Volvomodeller man testat, vilket Volvo är ensamma om.

Motor Trend: Årets suv. Amerikanska tidningen Motor Trend ger högsta betyg till XC90 som anses vara årets bästa, nya suvmodell. Bättre än andra nykomlingar som BMW X6, Land Rover Discovery Sport och Mercedes GLE.

"Truck of the Year 2016". 53 motorjournalister i Nordamerika korade två vinnare som "Årets Bil", en personbil och en truck. Volvo XC90 vann titeln Truck of the Year över finalisterna Honda Pilot och Nissan Titan XC.

Årets Bil 2016. Den europeiska utmärkelsen Årets Bil delas ut när Genèvesalongen öppnar. Volvo XC90 är en av finalisterna och får konkurrens av bland annat Audi A4, Opel Astra och Skoda Superb.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Välförtjänt pris till Volvo XC90 T8!
427
26