Flyktbilen från Norrmalmstorgsdramat till salu på Blocket

Vi Norrmalmstorgsdramat 1973 krävde rånarna att få tillgång till en snabb flyktbil - helst en Ford eller en BMW, preciserade Clark Olofsson. Den blå Ford Mustang som rullades fram utanför banken finns nu till salu på Blocket.

Flyktbilen från Norrmalmstorgsdramat är nu till salu.

Vid Norrmalmstorgsdramat 1973 tog en beväpnad man fyra personer som gisslan och begärde att Clark Olofsson skulle komma till banken från fångvårdsanstalten i Norrköping.

Senare krävde rånaren, Jan-Erik Olsson, och Clark Olofsson att få tillgång till en snabb flyktbil - helst en Ford eller en BMW.

Den blå Ford Mustang som rullades fram utanför Kreditbanken på Norrmalmstorg finns nu till salu på Blocket. Säljaren kallar sig "Clark" och bor i Umeå, han heter dock egentligen Mats Fahlgren och har haft bilen sedan slutet av 80-talet. 

"Mustangen som ställdes fram som flyktbil under Norrmalmstorgs- dramat är nu till salu. Mycket jobb då kaross är ombyggd", står det i annonsen. 

Bilen med denna mycket speciella proveniens har haft totalt nio ägare och varit avställd sedan 1987. Innan dess blev den ombyggd och användes för dragracing. Angivet miltal är 14.000 - 14.499 km.

Det finns inget pris angivet, intressenter får lämna bud. Men säljaren vill helst att bilen ska hamna i rätt händer.

"Man vill ju hitta en seriös köpare som har tänkt bevara och göra i ordning den", säger Mats Fahlgren till Svt.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag minns Norrmalmstorgsdramat.
38
30