Tesla uppdaterar Summon-funktionen efter kritik

Tesla har lanserat en smart funktion som gör att Teslaägarna kan fjärrstyra sin Model S för att köra in i och ut ur trånga platser, som till exempel garaget. Funktionen heter Summon och har stött på en del problem hos amerikanska Consumer Reports.

Funktionen aktiveras genom att föraren trycker på en knapp på nyckeln eller i en mobilapp. För att få bilen att stanna måste föraren trycka på knappen igen.

Men om föraren tappar nyckeln eller råkar stänga mobilappen fortsätter bilen ändå och kan i värsta fall köra på något. Summon-funktionen kan stoppas genom att föraren rör dörrhandtaget.

Consumer Reports nöjde sig inte med den säkerhetsnivån utan har nu fått Tesla att införa ett "dödmansgrepp": föraren måste hålla in knappen för att Summon-funktionen ska fungera. Släpps knappen upp stannar bilen.

"Vi provade med en Model S P85D tillsammans med flera stora objekt som en husägare kan ha lämnat på garageuppfarten eller på garagegolvet, som en stor väska och en cykel, och bilen stannade inte förrän den kört in i dem. En av våra testpersoner skrapade också en av 21-tumsfälgarna längs en kant i garaget eftersom bilen inte lyckades stanna i tid", skriver Consumer Reports.

Tesla har tidigare uppdaterat Autopilot-funktionen efter kritik om att den var för tillåtande.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag vill ha en Tesla.
150
97