Volvo V40 facelift – premiär på Genèvesalongen

En helt ny Volvo V40 kommer troligen 2019, men redan på Genèvesalongen i mars får vi se en ansiktslyft V40.

V40 är bara fyra år gammal så en ny generation kommer inte än på några år, troligen 2019 eftersom det är en rimlig livscykel (läs mer om Volvos kommande modeller). Men för att bibehålla försäljningen av V40 är dags för ett facelift, och den kommer vi att få se på Genèvesalongen i mars. De första bilderna av "nya" Volvo V40 ska dock släppas redan 24 februari, missa inte det!

Exakt vilka nyheter V40 facelift innehåller vet vi inte, men vi kan utgå från att det blir en designmässig uppgradering i både front och akter. Stötfångare och strålkastare lär uppdateras. Vi kan även vänta oss en smärre uppfräschning inne i bilen. 

Nya generationen V40 kommer att baseras på den nya CMA-plattformen som utvecklas i Göteborg tillsammans kinesiska Geely, därmed försvinner Fordplattformen som används idag. Vi lär dock få en föraning om nya V40 redan under 2017 då crossoverversion, XC40 beräknas anlända.

Genèvesalongens stora dragplåster, i alla fall för Volvo, är naturligtvis nya lyxkombin Volvo V90, men missa inte att den får premiär redan på torsdag, 18 februari. 

På salongen får vi även få se S90, dessutom lovar Polestar något nytt? Se bilderna här – är det månne V40 Polestar?

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Volvo V40 är en lagom bil för mig.
249
121