Lanseringen av Volvo V90 kan ge fyndläge på V70

Lanseringen av Volvo V90 kan ge fyndläge på V70

Jonas Björkman är vd på KVD Bilpriser.

Lanseringen av en ny bilmodell leder nästan alltid till lägre priser på den nuvarande modellen. Volvo V70 har generellt sett högt mycket andrahandsvärde – men nu kan det alltså bli läge att fynda, när Volvo presenterar nya V90.

Volvo har en helt unik särställning i Sverige och det ger bra andrahandsvärde, enligt Jonas Björkman, vd på KVD Bilpriser.

"De kan i princip göra vad de vill på den svenska bilmarknaden. De har så stor marknadsandel att de har problem att öka den, eftersom den redan är så stor. Uppfattningen hos gemene man är att Volvo är en svensk bil och det ger en väldigt stark särställning", säger han till auto motor & sport.

• Vilka kampanjer kan vi förvänta oss på nytillverkade Volvo V70 efter att V90 blivit officiell?
"Volvo har ju tryckt ut bilar så gott de har kunnat med kreativa rabatter och kampanjlösningar. Så brukar det alltid vara", säger Jonas Björkman, och jämför med när Volkswagen lanserade nya Passat. Då startade också en effektiv kampanj på förra generationen Alltrack.

Det finns över 4.800 begagnade Volvo V70 till salu på Blocket. Många auto motor & sport-läsare som satt betyg på sin Volvo V70 är nöjda men en del har rapporterat om irriterande småfel. Förbrukningen på 2,5FT-motorn är också en svag punkt.

"En underbar bil, särskilt vid landsvägskörning – milen rinner undan utan att man blir trött", skriver en ägare.

Läs alla våra publicerade tester av Volvo V70


Läs vårt begagnattest: Två generationer Volvo V70 – vilken är bäst?


Ägarna om Volvo V70: Bekväm men småstrulig


Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag skulle kunna tänka mig att köpa en Volvo V70.
177
107