Vi har provsuttit och måttat nya Volvo V90 – så känns den

Med måttbandet i högsta hugg hoppar jag in i nya Volvo V90. Anteckningsblocket fylls av detaljer. Jag jämför med V70, som mättes dagen innan. Här är alla detaljer du vill ha – och det kan sägas redan nu, Volvo V90 är en dröm för tjänstebilisten.

Vi har provsuttit och måttat nya Volvo V90 – så känns den
Chefredaktören för auto motor & sport, Alrik Söderlind, har inga problem att hitta en bra position bakom ratten.

Bredarslade poliser med pistol, batong och skottsäker väst älskar Volvo XC70 av en anledning: den har sköna stolar. Bra sittkomfort har blivit något av ett signum för Volvo och på detta område måste man leverera.

Nya Volvo V90 har samma stolar som vi hittar i senaste generationen XC90. Det innebär lite stramare känsla, något smalare sittbredd och ett sämre djup i den fjädrande underbyggnaden. "Gamla" V70 har inte några överdrivet mjuka stolar men det fanns en generös stoppning i både bredd och djup. Stolarna i nya S90/V90 är alltså lite hårdare, mera "tyska" som en del redan benämnt det. En smaksak vad man föredrar.

Till de nya stolarnas försvar ska sägas att de är betydligt mer avancerade än de vi hittar i V70. I det här utförandet finns alla tänkbara justeringsmöjligheter och även ventilation samt massage. Underredet på stolen har en typ av deformationszon som ska ta upp en del av det krockvåld som kan uppstå om man skulle köra av vägen.

Den här uppbyggnaden minskar risken för skador på ryggraden. Volvos senaste version av skydd för pisksnärtskador vid påkörning bakifrån ingår givetvis också i de nya stolarna.

Så när jag kastar mig ner i V90 och justerar avståndet till ratt och pedaler är det en delvis välbekant känsla. Det känns XC90, fast mycket närmare marken. Kvällen innan har jag suttit i en Volvo V70 från 2014 och den är givetvis också välbekant. Nya V90 ger en helt annan upplevelse av förfining och upplevd kvalitetskänsla. Bilarna som står i Kungsträdgården är förstås fullutrustade med allt lullull som kan tänkas. Men i grunden ger V90 en så mycket snyggare upplevelse med färre knappar, snyggare materialval och en modern pekskärm.

Volvo V90 är fem centimeter lägre än V70 men 496 centimeter lång, hela 15 centimeter längre än V70 (481 centimeter). Det borde märkas och jag börjar alltså med att "sätta mig bakom mig själv" i Volvo V70. Med min längd på 183 centimeter hittar jag en bekväm placering bakom ratten och hoppar sedan in i baksätet. Tidigare har jag gjort samma manöver i en V60 och då snabbt konstaterat att mina knäskålar slår i förarens ryggstöd direkt.

Men i "gamla" Volvo V70 har jag en marginal till ryggstödets baksida (ytterkanten) på åtta centimeter fram till mina knäskålar. Inte väldigt rymligt, men helt okej ändå. Huvudet är ganska nära taket men jag slår inte i. Godkänt.

Nu gör jag om samma manöver i nya Volvo V90. Bekväm körställning fram och sedan över till baksätet. Då är känslan en helt annan – rymligt, högt upp till tak och gott om utrymme. Man sitter ganska lågt i V90 och det återstår att se hur det känns på långfärder. Knäskålarna vinklas uppåt men när jag tar fram måttbandet bevisas den subjektiva känslan – 16 centimeter fram till ryggstödet.

Nu fanns det ingen lång kollega att tillgå men jag gissar att även en person på 190–195 centimeter kan sitta hyggligt bra i baksätet på en Volvo V90. Skillnaden mellan 8 och 16 centimeters marginal för knäskålarna är stor. Mycket stor. Avståndet uppåt mellan hjässan och taket i V90 upplevs som stort, även med panoramataket i glas. I sidled får man närkontakt om jag lutar huvudet ut mot C-stolpen, men sitter bra i normalställning.

Volvos talesmän på plats erkänner utan omsvep att man skulle ha kunnat få till ett bättre lastutrymme genom att flytta fram baksätet. Men Volvo valde en bättre komfort i baksätet framför några extra liter i bagagerumsvolym. Baksätet är inte justerbart i längsled, som det är i XC90. Dessutom är delningen numera begränsad till 60/40 med en skidlucka i mitten. Inte 40/20/40 som numera är rätt vanligt.

Det blir alltså ett litet minusavdrag för sämre delning av baksätet men samtidigt ska sägas att man efter pyssel med nackstöden kan få ett i stort sett helt plant lastutrymme. I nästa artikel ska vi titta närmare på lastvolymen och måtten i V90. Jämfört med V70 har utrymmet för last blivit både mindre och större. Förvirrande? Japp – häng med så förklarar vi!

I Sverige ska Volvo värna om sin marknadsandel och det gör man genom att skapa V90-tjänstebilar på 7,5 basbelopp med attraktiv utrustning. Det är man mer eller mindre tvingade till eftersom nästa generation V60 och XC60 ligger ett par år fram i tiden. De som tycker att V90 är för stor/dyr väljer sannolikt V60 eller XC60, men i väntan på de nya bilarna måste V90 fylla ut tomrummet efter V70.

Du som vill ha en V90 har därför ett unikt tillfälle att slå till de närmaste åren. Prognosen är att V90 ökar i pris och utrustningsgrad om några år när nya V60 och XC60 rullar ut. I andra länder än Sverige blir V90 prissatt på en högre nivå för att matcha sina konkurrenter. Volvo placerar nya V90 i finrummet och skäms inte ett dugg för att ta betalt.

Det är ett stort kliv i upplevd kvalitetskänsla mellan en V70 och nya Volvo V90. Det här exemplaret har alla tillbehör och dessutom ljus klädsel, snyggt men kanske inte så praktiskt. Men Volvo utlovar en bra nivå även på de modeller som siktar in sig på tjänstebilsmarknaden i Sverige. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Den stora pekskärmen gör mycket för den moderna känslan och reducerar behovet av knappar och vred i övriga instrumenteringen. Samma skärm som vi hittar i XC90. Ventilationsutblåsen på sidorna ger lite retrokänsla. Men som vi ser blir skärmen både dammig och full med fingeravtryck. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Det är i baksätet som man upplever de stora skillnaderna mot V70. Utrymmet från knäskålarna fram till ryggstödet är generöst, även för de som är riktigt långa. Chefredaktör Alrik Söderlind har inga problem att hitta den rätt trivseln, även om man sitter rätt lågt och därmed får upp knäna. Kanske inte optimalt på långresan? Fler bilder finns på nästa sida. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION