Maserati Levante är märkets första suv – så här ser den ut

Maserati Levante är märkets första suv – så här ser den ut

Det är dags för ännu ett märke att ge sig på att bygga en suv. Maserati Levante är verkligen ingen hemlighet – det har ryktats om märkets nya suv i flera år och Maserati har också släppt konceptbilen Kubang för att visa hur suven skulle kunna se ut – men nu är alltså suven helt officiell.

Maserati Levante ska visas upp på bilsalongen i Genève. Designmässigt får suven en aggressiv front med tvådelade strålkastare där den övre delen också kopplas ihop med grillen. 

De tre ventilationshålen på sidorna finns på plats, precis som på Maseratis andra modeller.

Maserati har inte släppt några detaljer kring motorerna, men det ryktas om att modellen ska gå att beställa med två olika bensinmotorer, en V6 och en V8, samt en V6-diesel.

Att Maserati skryter om hur bra köregenskaperna blir på väg är inte så underligt, men detta är första gången det anrika märket beskriver terrängprestandan i ett pressmeddelande. Och Maserati skyr inte orden:

"Chassit är designat för att kombinera enastående prestanda på väg, typiskt för alla Maserati, med oöverträffade köregenskaper även på underlag med dåligt grepp och fantastisk prestanda och komfort offroad", skriver Maserati.

Levante får adaptiv luftfjädring, åttastegad automatlåda och fyrhjulsdrift. Just fyrhjulsdriftssystemet har tidigare hetat Q4 hos Alfa Romeo och Maserati, ett namn som Audi nu lyckats komma över i en deal med Fiat/Chrysler-koncernen. Men konstigt nog verkar fyrhjulsdriften fortfarande heta Q4 – det står åtminstone så i Maseratis pressmeddelande.


Uppdatering 1/3: Nu har Maserati visat upp nya Levante på Genèvesalongen. Maserati berättar bland annat om interiören som ska bräcka konkurrenterna tack vare material som exklusivt silke tillverkad i Trivero utanför Milano.

Luftmotståndet är klassens lägsta, enligt Maserati, och tillsammans med "klassens lägsta tyngpunkt" och 50/50-viktfördelning ska det innebära riktigt vassa köregenskaper.

Maserati Levante får en 3,0-liters V6-motor med dubbla turbo på antingen 350 eller 430 hästkrafter. Det finns också en V6-diesel på 275 hästkrafter.

Interiören bjuder också på ett nytt infotainmentsystem som heter Maserati Touch Control och som har både en 8,4-tums pekskärm och en fysisk kontrollratt. Adaptiv farthållare och autobroms finns tillgängligt.

Lanseringen sker under våren i Europa.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Fantastico! Jag väljer hellre en Maserati Levante än en Porsche Cayenne.
589
212