Volvos nya Polestarmodeller kan få supermotor på 450 hästar

Volvo har lovat att de kommande Polestarmodellerna får någon form av elektrifiering – det avslöjade Volvochefen Håkan Samuelsson i samband med bilsalongen i Detroit.

"Vi kommer använda elektrifiering för att skapa en modern högprestandabil", sa Håkan Samuelsson i en intervju med Car Advice, och sa att han inte tänker "späda ut" Volvos varumärke med stora motorer, fler cylindrar och V8-motorer.

Nu ryktas det om att de kommande Polestarmodellerna från Volvo får en prestandamotor med 450 hästkrafter. Motorn ger mer effekt än den sexcylindriga motorn i BMW M3 – trots att Volvomotorn är fyrcylindrig och har en cylindervolym på bara 2,0 liter.

Volvomotorn använder en Triple Boost-teknik som innebär dubbla turbo samt elektrisk kompressor vilket gör att den reagerar blixtsnabbt och kan bygga upp tryck på en tiondels sekund. Det ger betydligt bättre gasrespons än med en konventionell turbo.

Motorn visades upp i oktober 2014 och vi har redan provkört den.

"Det som är verkligt imponerande är att den går så mjukt. Den orkar fint på låga varv, vilket är jättebra, eftersom det gör den mer körbar. Man kan jämföra med Mercedes 45 AMG som har en superstark fyrcylindrig motor, men den kräver betydligt högre varv", sa chefredaktör Alrik Söderlind.

Volvo har smygvisat en ny Polestarmodell som ska premiärvisas den 2 mars.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker absolut Volvo ska lansera snabba prestandabilar.
596
39