Spion: Nya BMW 5-serie GT ser inte lika kantig ut

Det dröjer inte länge innan BMW lanserar en helt ny generation 5-serie – en stor nyhet i bilvärlden. Nytt för 5-serien blir att den lånar en del detaljer från de el- och hybriddrivna i-modellerna för att sänka vikten och förbrukningen. Det ryktas dessutom om en trecylindrig motor.

Det dyker också upp en ersättare till BMW 5-serie Gran Turismo. Just GT-modellen fick utstå en del kritik när den lanserades. Många var tveksamma till designen men utseendet gjorde bilen riktigt rymlig och med det bekväma baksätet blev 5-serie GT en riktigt skön långfärdsbil.

"Det är en bil där BMW försökt få in precis allt. Det är tänkt att den ska vara en suv, sedan, kombi och sportcoupé på samma gång. En riktig soppa kan tyckas. Och designen har ju fått en och annan att rynka på näsan. Ärligt talat, det är inte den vackraste bil som BMW gjort", sa Fredrik Huldt när han provkörde 5-serie GT första gången.

Men när BMW nu förbereder lanseringen av andra generationen 5-serie Gran Turismo verkar det som att designen stramas upp en aning. Sidoprofilen blir mycket slankare och bakpartiet är inte alls lika klumpigt som tidigare. Kanske innebär det att bagageutrymmet blir lidande, men det kanske det kan vara värt i så fall?

Bakpartiet blir alltså betydligt smidigare än idag – det är nästan så vi undrar om det finns någon plats för en 6-serie Gran Coupé i modellprogrammet framöver...

Filmen och bilderna i den här artikeln kommer från auto motor & sport-läsaren Axel Johansson som fotograferade de maskerade bilarna i Rostocks hamn. Förutom 5-serie GT får vi en skymt av interiören. Dessutom ser vi att strålkastarna fram "växer ihop" med de karaktäristiska BMW-njurarna, precis som på bland andra 3-serie och 7-serie.

Stort tack till Axel Johansson för bilderna och filmen!

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker nya 5-serie GT ser ut att bli snyggare än dagens modell.
140
31